„Micu, pentru noi, este Dragnea doi!”

„Micu, pentru noi, este Dragnea doi!” – nu e doar un slogan contemporan la Roman (unde Primăria și CL funcționează acum pentru prioritatea „salvarea primarului de incompatibilitatea pentru care e trimis deja acasă de ANI și ICCJ) ci un crunt adevăr.
Asemănările dintre Dragnea (șeful de facto al Parlamentului și Guvernului din ianuarie 2017) și Micu (șeful de acum, neligitim, al Primăriei și, de facto, al întregului CL) sunt nu doar evidente ci absolut stridente.

Punctăm mai jos câteva dintre ele:

Tătucul Dragnea:
1.Condamnat penal într-un dosar, judecat spre finalul unul alt dosar, în ianuarie 2017, Dragnea (președinte PSD, partid care avea guvernarea și conducea alianța din Parlament) nu putea fi premier, avea și stresul acestor dosare pe cap așa că apare celebra Ordonanță 13. Prin respectivul act se promova o grațiere favorabilă lui Dragnea și erau modificate Codurile Penal și de Procedură Penală de așa manieră încât sentințele judecătorești și faptele penale ale lui Dragnea erau șterse cu buretele.
2.Deși Dragnea nu avea funcție în Guvern, el era șeful de facto al acestuia. ca să nu iasă tărăboi în Parlament, a fost pusă la cale Ordonanța 13 („noaptea ca hoții”) de un guvern marionetă (Grindeanu), cu un Ministru al Justiției (Iordache) model de slugă perfectă.
3.Opoziția și românii normali la cap protestează, ies în stradă dar Dragnea și slugile sale o țin pe ideea fixistă că, de fapt, nu e subordonată o guvernare doar țelului de a salva pielea șefului.
4.În timp, Dragnea și PSD își erodează puternic credibilitatea. Dragnea ajunge totuși la închisoare iar PSD pierde alegerile europarlamentare și prezidențale.

Tătucul Micu:
1.ICCJ menține sentința Curții de Apel (deci nu îi dă dreptate lui Micu care contestatase decizia ANI care prevedea că a fost incopampatibil, că își pierde instant funcția și 3 ani are interdicția de a mai ocupa o funcție publică). Deci ICCJ, prin sentință definitivă și irevocabilă, menține dispozițiile ANI, deci Micu, din momentul sentinței este un primar care ocupă nelegal, ilegitim, clandestin prima funcție publică din Roman.
La Roman apare „Ordonanța 13 locală”, adică un proiect de hotărâre de CL (inițiat de un consilier liberal, deci subordonat politic lui Micu) care… anulează sentinta ICCJ, stabilind (în locul judecătorilor) că fapta este… prescrisă.
2.Micu nu e doar șeful de partid al consilierului Ghica ci și șeful funcționarilor cu ștaif din primărie care au scris referatele care susțineau această aberație juridico-administrativă. Micu e și șeful de partid al consilierilor liberali (majoritari) care au votat Hotărârea.
Micu nu e șeful de partid al consilierilor PSD dar și aceștia, ca și cei liberali, au votat, adică au trădat încrederea cetățenilor ridicând mâna ca niște slugi. Sancționarea consilierilor locali PSD de către conducerea organizației locale, arată că nimeni nu crede că a fost vorba doar de prostie ci (măcar în unele cazuri) și de un sinistru blat transpartinic.
3.Reprezentanții unor partide (USR și PSD), presa, cetățenii neînrolați politic spun că HCL-ul este o aberație și un abuz, Prefectura îl consideră nelegal și îl atacă în contencios (dar încă nu emite obligatoriul ordin de demitere al primarului acum ilegitim) dar asta nu-l împiedică pe Micu să îndeplinească în continuare – în mod total nelegal – atribuțiile funcției de primar.
Ca și Dragnea, se agață cu disperare de funcție deși în urmă cu ceva timp declara că va respecta sentința ICCJ. Om politic mincinos, fără caracter, fără onoare. Fără un minim de demnitate…
4.Ca și în cazul lui Dragnea care „a dat foc la țară” și a nenorocit electoral PSD, și în cazul Micu, fiecare zi care trece cu acesta ocupând NELEGAL scaunul de primar înseamnă deficit de imagine pentru PNL, pentru Prefectură, pentru liderii PNL (Neamț și central) care sunt pe facebook în poze cu el.
Dar, peste toate, fiecare zi cu Lucian Micu primar ilegitim este o palmă dată romașcanilor, nemțenilor, românilor cărora politicienii și reprezentanții Guvernului (PNL) le tot spun că Justiția e putere separată în stat și că sentințele judecătorești trebuie respectate. O palmă dată Legii, Justiției și bunului simț.

Dacă de la Lucian Micu este evident că nu mai pot fi așteptări de normalitate politico-administrativă, nemțenii care încă mai cred într-un stat de drept așteaptă ca Prefectura să respecte și să aplice legea și să emită imediat Ordinul de demitere a primarului ilegitim iar PNL Neamț să procedeze, tot instant, la excluderea acestuia din partidul căruia îi face atâtea deservicii și anunțarea altui candidat pentru funcția de primar pentru alegerile din această toamnă.

Daniel VINCA
sursa foto – facebook, Radu Samson

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns