Micu nu se dezice de acuzațiile proferate acum 3 ani: „Vremelnicul Arsene și PSD arată nepăsare pentru Roman și romașcani!”

Înghesuit de opiniile și întrebările romașcanilor care îi reproșează asocierea cu PSD și cu Ionel Arsene (spre care arunca cu critici foarte dure până nu demult), ex-primarul de Roman (și proaspăt candidat PSD) spune că nu se dezice de acuzațiile pe care le aducea actualilor parteneri.
Ne-lepădarea de fostele acuze este anunțată clar și ferm, chiar pe pagina lui de facebook, unde îi răspunde unui cetățean care îi aducea aminte primarului demis de fostele lui vorbe și principii:


Cetățeanul Vasile Matei a pus între ghilimele chiar o reacție publică a lui Micu, primar la acea vreme și foarte iritat de modul în care Ionel Arsene (președinte PSD Neamț și președinte CJ Neamț) stabilea împărțirea unor sume către UAT-uri, discreționar și în defavoarea romașcanilor după cum spunea atunci Micu care acum e… candidatul PSD pentru funcția de primar de Roman.
Este doar una din declarațiile foarte cunoscute date de Micu, de-a lungul timpului, în aceeași idee și care a fost reflectată la vremea respectivă de presa locală:

Acum, după cum spune în comentariul de pe pagina sa de facebook, Micu nu se dezice de acele afirmații, chiar dacă în urmă cu câteva zile Ionel Arsene îl prezenta drept „bunul meu prieten și coleg”. De unde rezultă că atașamentul lui Micu față de echipa și principiile PSD Neamț e unul de conjunctură. Altfel spus, pentru Micu, PSD e doar vehiculul de care are nevoie în încercarea lui – vădit disperată! – de a nu rămâne fără job public.

Lucian Micu a fost ales primar în 2017 ca urmare a vacantării funcției respective prin plecarea lui Laurențiu Leoreanu în funcția de deputat. Declarat incompatibil de A.N.I., Micu a contestat în Justiție și două instanțe (Curtea de Apel și ICCJ) au confirmat validitatea actului administrativ care prevedea demirerea din funcție și interdicția de a mai ocupa, timp de 3 ani, demnități publice.
Deși ultima sentință, definitivă și irevocabilă, a fost pronunțată pe 2 aprilie 2020, Prefectura Neamț a emis Ordinul de demitere abia după 4 luni de zile. Din acel moment, Lucian Micu a avut o atitudine labilă și contradictorie, mesajele lui contrazicându-se de la o zi la alta. Ba a spus că el crede că va putea candida cu PNL, ba că nu poate face asta dar va susține candidatul PNL, pentru ca ieri să apară în conferință de presă alături de Arsene și să fie prezentat drept candidat al PSD.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Micu nu se dezice de acuzațiile proferate acum 3 ani: „Vremelnicul Arsene și PSD arată nepăsare pentru Roman și romașcani!”

  1. Conform ultimului recensamant (2011), Municipiul Roman are putin peste 50.000 locuitori, nu 70.000 cum se afirma in postarea de mai sus….

  2. „In lumea asta prost făcută / Rahaţii f*t în loc să pută / Iar f*tacioşii consacraţi / Nu pot să f*tă de c*caţi”.
    Se zice ca i-ar apartine poetului Arghezi.
    A avut dreptate…parerea mea despre politicieni.
    Toti.

Lasă un răspuns