Micii actori ai Școlii Populare de Arte încep spectacolele pe 2017


Clasa de actorie a Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ iese la rampă pentru prima dată în 2017, informează responsabilii instituției. Elevii îndrumaţi de actriţa Maria Hibovski au pregătit, pentru acest eveniment, două piese pe care urmează să le joace pentru colegii lor din şcolile din Piatra-Neamţ. Prima dintre ele este „Cântecul prieteniei”, după „Muzicanţii din Bremen”, un basm al fraţilor Jacob şi Wilhelm Grimm. Printre copiii care apar în distribuţie sunt şi elevi ai claselor I de la Şcoala nr. 6 „Daniela Cuciuc” (învăţătoare Liliana Filipov şi Carmen Nohai). Cealaltă piesă se numeşte „Clovnul salvator”, după „Oraşul fără iubire”, de Lev Ustinov.
La ambele piese punerea în scenă i se datorează actriţei Maria Hibovski.
Prima ocazie de a vedea munca copiilor cu vârste între şase şi cincisprezece ani care activează la cursul de actorie al Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ va fi luni, 13 februarie, când, de la ora 11:00 şi apoi de la ora 12:00, la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, sunt invitaţi, ca spectatori, elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” şi Şcoala gimnazială nr. 11, ambele din Piatra-Neamţ.
Spectacolul va fi repetat a doua zi, la Taşca, pe scena Căminului Cultural din localitate (începând cu ora 12:00), pentru elevii întregii comune. Întregul eveniment va fi inclus în cadrul Zilelor clasei de actorie.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns