„Mi-e ruşine că sunt poliţist! Mi-e tare ruşine! Iartă-ne Alexandra! Nu suntem în stare să vă apărăm!”

Poliţistul Marius Coşerariu (împreună cu cele 2 profesoare-preotese cu care formează Grupul EU CRED), imagine după participarea la o emisiune la Pro TV, în platoul lui Măruţă…


O carieră întreagă a muncit pentru cetăţean şi a apărat instituţia Poliţiei, s-a şi contrazis cu alţii pe această temă dar după cazul cu fata răpită (şi, probabil, ucisă la Caracal), pe fondul informaţiilor care arată o gestionare inadecvată a situaţiei chiar de către reprezentanţi ai statului, spune clar că „mi-e ruşine că sunt poliţist!”.
Afirmaţia este făcută de poliţistul nemţean Marius Coşerariu (Postul de Poliţie Dămuc), unul din cei care în paralel cu cariera oficială a adus plusvaloare imaginii instituţiei din postura de cântăreţ folk, poet şi de şef al unui ONG care instrueşte pro+bono zeci de copii din 3 comune în desluşirea tainelor chitarei.

Plecând de la informaţiile vehiculate în spaţiul public dar şi de la declaraţiile incoerente şi penibile ale unor şefi ai instituţiilor care practic sunt complici la acea crimă, Marius Coşerariu trece în revistă vinovăţiile acestora, îşi expune propriile soluţii radicale („dezinsecţie la Poliţia Caracal”) cu privire la salariaţii unor instituţii care trebuie să protejeze cetăţeanul dar nu iartă nici comunitatea din vecinătatea criminalului.

„Dacă până acum m-am mândrit că port haina Poliției Române, din acest moment mi-am schimbat părerea. Deși nu am nici o legătură cu acel caz oribil de la Caracal, mă simt vinovat. Atât de vinovat încât mi-e rușine să-i mai spun cuiva că sunt polițist. Am un sentiment de lehamite din cauza unor așa numiți „polițiști” de la Caracal, în frunte cu acel nemernic de comandant.
Dac-ar fi după mine, aș face dezinsecție în Poliția Caracal. Aș da afară pe toți polițiștii, care trebuiau să știe ce se întâmplă acolo.
L-aș da afară și pe popa, care trebuia să dea cu agheazmă prin casa acelui dezaxat.
L-aș da afară pe funcționarul de la Primărie, care trebuia să încaseze datoriile dezaxatului.
L-aș blama public pe vecinul dezaxatului, care trebuia să știe că peste gardul său se întâmplă crime oribile.
Nu vreau să mai amintesc de nemernicul de Procuror sau de dobitocul de judecător, care sunt la fel de vinovați pentru moartea Alexandrei, ca și dezaxatul ăla”, spune Coşerariu într-un mesaj făcut public.

Poliţistul nemţean recunoaşte că în acest moment instituţiile care trebuie să apere cetăţeanul sunt departe de o eficienţă rezonabilă: „Iartă-ne Alexandra! Nu suntem demni, nu suntem în stare să vă apărăm, să vă protejăm de asemenea orori. Mi-e rușine că sunt polițist… mi-e tare rușine…”

Mesajul poliţistului de la Dămuc-Neamţ începe cu referirea la o replică plină de durere şi furie dată de unchiul Alexandrei (pe care o puteţi vedea, în format video, la finele articolului): Vă rog să ascultați discursul domnului Cumpanașu! CU MARE ATENȚIE! PÂNĂ LA CAPĂT”.

Marius Coşerariu este autorul a 5 cărţi de poezie şi e un artist folk cunoscut nu doar în Neamţ ci şi în ţară. În ultimii ani a fost tot mai prezent la diverse spectacole, în formulă solo sau cu Grupul EU CRED (în care cântă împreună cu… două preotese).
Prin Asociaţia Culturală pe care o conduce şi care se numeşte tot EU CRED, Coşerariu şi cele două preotese care sunt cadre didactice (Cristina Marin şi Elena Ropotoaia) instruiesc zeci de copii din comunele Bicazu Ardelean, Taşca şi Dămuc care formează 3 grupuri folk.

 

Daniel VINCA

Lasă un răspuns