MESAJUL ŞOCANT al protestatarului amendat pentru „lezarea demnităţii domnului preşedinte” (INTERZIS MINORILOR)

tricou tuburlui

O firmă care imprimă tricouri a refuzat să „picteze” de dedicaţia celui care şi-a luat amendă pentru că l-a făcut „incompetent” pe Culiţă Tărâţă * Cu o întârziere de 4 zile, Mihai Ţuburlui are, totuşi acum, tricoul dorit, după ce a fost ajutat de un prieten.

Un mesaj inedit va avea azi Mihai Ţuburlui, la protestul său zilnic din faţa sediului Consiliului Judeţean Neamţ. Cel pentru care Jandarmeria Neamţ a reinventat infracţiunea de lezmajestate (a fost amendat cu 200 de lei pentru că „a lezat demnitatea domnului preşedinte” al Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, pe care l-a făcut „incompetent”) a anunţat pe facebook, încă de ieri, că şi-a văzut visul cu ochii şi, după câteva zile de la primul eşec, are tricoul cu lozinca pe care şi-a dorit-o.

„ROMÂNIA – Mă piş pe toată clasa politică” scrie mare, cu negru pe tricoul alb, poza fiind deja postata pe internet. Bucuria acestuia era ieri precum cea a unui copil care şi-a primit jucăria dorită: <<Gata tricoul. Pana la urma l-am facut cu ajutorul unui prieten. De maine il voi purta in fata CJ Neamt si a Prefecturii. Sa se stie ca: “Ma pis pe toata clasa politica!”>>.

Cu câteva zile în urmă, pe 12 iunie, acesta nu-şi ascundea mâhnirea că o firmă de imprimat textile i-a refuzat solicitarea:<<Tuburlui Mihai / 12 iunie / Ora 9.45 / Ma aflu in Galeria Mall Piatra Neamt. Ma indrept catre locul in care se imprima tricouri. Un copchil la vreo 21 de anisori era la tejghea.

Io: Baiete, vreau un tricou alb pe care sa scrie: “Ma pis pe toata clasa politica!”

El: “Nu imi da voie seful!”

Io: Da-mi repede nr. de telefon al sefului!

El: “La ora asta seful doarme”.

Pustiulica, speriat, a spus ca nu vrea sa-mi faca tricoul cu pricina. Cica seful nu-i da voie sa imprime astfel de mesaje!>>.

Mihai Ţuburlui a devenit cunoscut pe plan naţional după ce, ca urmare a unui serial de proteste ce are loc zilnic în faţaPalatului Administrativ din Piatra Neamţ, şi-a primit una din multiplele amenzi pentru că – procesul verbal dixit! – „a adresat vorbe şi expresii jignitoare domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ (…) lezând astfel demnitatea domnului preşedinte” (vezi foto).
Precum în procesele verbale ale Miliţiei care amenda românii care îşi permiteau să înjure vechea orânduire şi care nu menţiona decât funcţiile celui „mai iubit fiu al poporului”, nici în documentul Jandarmeriei Neamţ nu este pomenit numele demnitatului cu demnitatea avariată până la concurenţa sumei de 200 de lei dar este de notorietate că funcţia respectivă este deţinută de Culiţă Tărâţă. Culmea este că în periplul său zilnic din faţa clădirii Consiliului Judeţean, protestatarul Ţuburlui zice apăsat diverse „vorbe” şi cu trimitere la primarul Gheorghe Ştefan, premierul Victor Ponta sau preşedintele Traian Băsescu dar singura amendă cu dedicaţie punctuală a fost cea cu trimitere la şeful CJ Neamţ.

Nota Bene – Mesajele de pe peretele de facebook al protestatarului au fost preluate ad-literram, fără diacritice.

tuburlui2 tuburlui

Lasă un răspuns