Mesajul fiicei primarului demis de Prefect: „Alături de tata, până la final! Este NEVINOVAT”

M-am rugat pentru un înger și a fost trimisă fiica mea – acesta este mesajul de pe un tricou purtat, în 2017, de fostul primar Nicu Chirilă. În fotografie, alături de el, „îngerul”!

<<Voi fi alături de tata până la final. Pentru că știu ce OM este, pentru că știu cu cât respect își tratează comunitatea de la Ruginoasa și pentru că este NEVINOVAT.
El este astăzi o victimă a jocurilor politice mizerabile, pentru că nu are culoarea politică *corectă*. Însă am încredere că există și magistrați corecți, care își fac meseria cu onoare. Vom merge până la capăt pentru a dovedi că este nevinovat, oricât de greu va fi drumul>> – acesta este mesajul public transmis de Eliza Chirilă-Pop, fiica primarului de Ruginoasa (Neamț), recent revocat din funcție de către Prefectul de Neamț Daniela Soroceanu.

Mesajul Elizei a fost făcut public pe data de 10 mai, a doua zi după ce tatăl ei (pe 9 mai) anunța că a aflat de la jurnaliști despre Ordinul de prefect datat 7 mai dar postat pe siteul Prefecturii pe data de 8 mai.

<<Nici pana la acest moment nu am primit ordinul, desi alte persoane au deja acest document si s-au ocupat sa il distribuie in comuna, catre cetateni. Cum asa? Va las pe dumneavoastra sa judecati…>>, spunea Nicu Chirilă în acel mesaj de pe 9 mai.

<<Dumneavoastra, cetatenii pe care i-am servit cu respect si dragoste in toti acesti ani, meritati sa stiti adevarul. O simpla vizita in liziera de salcami va poate dovedi cu ochiul liber cine are dreptate. Fapta pentru care sunt condamnat NU a adus niciun prejudiciu comunitatii noastre, nu este ilegala si tot ce a produs a fost o regenerare a perdelei de salcami, in perioada respectiva. Nicidecum o defrisare cu rea-vointa.
Sper ca in Romania si in Europa exista cu adevarat dreptate si onestitate si voi merge pana la capat pentru a dovedi ca sunt nevinovat. Regret momentele neplacute in care sunt pusi cetatenii comunei noastre si va asigur ca voi continua sa fac tot imi sta in putere, pentru binele comunitatii>>, mai puncta fostul primar Chirilă.

Eliza Chirilă este absolventă a Colegiului Roman-Vodă (cel mai titrat liceu din Roman) și a Universității Româno-Americane (ca șefă de promoție). Lucrează la Centrul pentru Drepturile Omului și Migrațieși la Consiliul American Internațional pentru Educație din București.

Nicu Chirilă a primit o sentință din partea Curții de Apel Bacău pein care este condamnat la un an de inchisoare și la interzicerea unor drepturi dar în aceeasși sentință se specifică că aceste pedepse sunt suspendate. Cu toate acestea, Prefectura Neamț a emis ordin de încetarea mandatului acestuia.

 

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.