Mesaje mizerabile la adresa susținătoarelor candidatului PSD Piatra Neamț

Reflectarea într-o rețea de socializare a unei acțiuni de campanie electorală în stradă realizată de Răzvan Cuc (candidatul PSD pentru funcția de primar de Piatra Neamț) a generat și câteva mesaje absolut mizerabile la adresa unor susținătoare ale acestuia.

Mesajul subliniat din fotografia din dreapta de mai sus (din păcate nu e singurul) apare la o postare făcută de Florentina Moise, președintele PSD Piatra Neamț și, evident, susținătoare a candidaturii lui Răzvan Cuc, postare care a fost apoi sharuită de alți membri sau simpatizați socal-democrați. Comentariul respectiv a fost postat la o astfel de postare share-uită și, dacă poza de profil a celui care face astfel de glume de autobază este reală, e vorba de un bărbat aflat la vârsta a treia.
Astfel de comentarii sunt cu atât mai degradante cu cât (după cum se observă din foto stânga) e vorba de femei măritate care sunt supuse astfel unui tratament de tip oprobiu pentru simplul fapt că – în litera și spiritul democrației și Constituției – își permit să își asume o opțiune și o susținere politică pentru un anumit candidat.

Deși asta nu este deloc o scuză, inclusiv liderii politici incită la astfel de comportamente de tip „peșteră” prin propriile mesaje saturate uneori de invective sau chiar de aluzii sexuale de cea mai joasă speță. Sunt clasicizate deja cazurile unui șef de partid (și candidat) care trimitea o deputată … să citească romanul „Suge-o, Ramona” sau a unui fost consilier local care, la rândul său, anunța pe un tricou că e în căutarea de doamne sau domnișoare PSD-iste „ca să le dau ceva”.

Alegătorii ar trebui să înțeleagă că mesajele atât de necivilizate ascund, în fapt, lipsa de argumente și o educație precară și să sancționeze prin vot (dar nu numai) astfel de derapaje, indiferent de la ce politicieni, activiști sau postaci vin ele.
Iar comentatorii (reali sau anonimoși) de pe facebook sau din alte medii online care folosesc, la rândul lor, astfel de tipare degradante de verbiaj nu reușesc decât, la rândul lor, să arate că nu pot susține un favorit sau nu pot combate un adversar decât la acest nivel, al vocabularului de bodegă.

D.V.

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Mesaje mizerabile la adresa susținătoarelor candidatului PSD Piatra Neamț

  1. Ala care vorbeste despre ceva, de regula nu prea are…PSD are o echipa de campanie bunicica, din pacate (sau din fericire) nu are candidatul potrivit…

  2. Tot respectul pentru respectivele doamne,dar in politica ,din pacate,exista si astfel de probleme.Iti asumi. Mai ales cand seful de partid exceleaza in tot soiul de actiuni mai mult decat reprobabile…pana la urma sa arunce piatra cei fara vina,cum se spune,nu? Desigur,bunul simt ar trebui sa primeze,totusi…..chit ca nu se intampla. Totusi,ce treaba are domnul Cuc cu orasul asta? E pietrean? Stie ce si cum? Pe bune acuma…..a ajuns o Udrea si un Ilan,iar o luam de la capat ? De ce nu se duce sa candideze la Giurgiu?

Lasă un răspuns