Mesaj șoc al unui lider USR: „Mulțumesc celor care nu ne-au mai votat pe 10 noiembrie! Ne cerem scuze, am greșit!”


Un important lider USR din Neamț transmite un mesaj public incredibil prin care le dă dreptate și își cere scuze votanților dezamăgiți, care au votat acest partid la europarlamentare dar nu au mai făcut-o pe 10 noiembrie.
Radu Samson (președinte USR Roman, fost președinte USR Neamț) enumeră și câteva greșeli făcute de partid în ultima perioadă, confirmând veridicitatea unor acuze venite de la cetățeni sau de la presă, desființate violent până acum de „strategul” Caramitru jr. sau de fanii și postacii agresivi de pe facebook.

<<Dragă alegătorule,
ne cerem scuze, am greșit.
Vreau să vă mulțumesc vouă, celor 700.000 care ați votat USR PLUS în mai, la europarlamentare, dar NU AȚI MAI VOTAT cu noi ieri pe 10 noiembrie. Vă mulțumesc pentru lecția pe care noi ar trebui să o învățăm de aici. Vreau să-mi cer scuze, în nume propriu, pentru câteva greșeli pe care noi, membrii USR, le-am făcut în ultima vreme.
Îmi cer scuze că am uitat să fim „cetățeni care au ales să se implice politic” și am început să ne comportăm ca niște politicieni clasici. V-am vorbit foarte mult despre cât de bun e USR și prea puțin despre soluții concrete la problemele și nevoile voastre. Știu că voi de fapt asta vreți de la noi: soluții, acțiuni, implicare”, spune Samson.

Liderul USR punctează câteva erori ale campaniei, inclusiv infatuarea unor activiști care considerau că voturile trebuie primite doar pentru că e vorba de un partid care se consideră ceva deosebit în peisajul politic: <<Îmi cer scuze pentru acei colegi care caută vinovații pentru rezultatul de ieri în rândurile alegătorilor. Îmi pare rău că uneori suntem atât de aroganți încât avem pretenția ca voi să votați USR doar pentru că suntem „altfel”, indiferent că facem ceva bine sau nu.
Îmi cer scuze că anul acesta ne-am întors cu spatele la voi și cu fața spre interiorul partidului. În ultimul an, noi membrii USR, am devenit absorbiți de activitatea internă a USR, de organizarea internă si de campaniile electorale. Am uitat de voi, alegătorii, și de lucrurile pe care voi le așteptați de la noi>>.

Evident că liderul USR-ist nu uită să mulțumească celor care au ales să voteze USR, mai ales că totusi pe Roman, căderea în procente față de media județeană a fost mai mică: <<Indiferent că ați ales să stați acasă sau că ați ales să votați cu altcineva în semn de protest față de noi, eu unul am înțeles mesajul.
Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat candidatul Alianței USR PLUS la alegerile de ieri. Indiferent că ne-ați votat pentru că vă place Dan Barna, unul dintre partide ori amândouă, sau că ați făcut-o pentru că aveți încredere într-un membru USR sau PLUS, vă mulțumesc. Voturile voastre ne ajută să mergem mai departe.
Cu respect,

Președintele USR Roman>>.

Mesajul liderului USR din Municipiul Roman ar putea fi o lecție de bune practici nu numai pentru colegii săi de partid ci și pentru actorii politici din alte formațiuni care s-au învățat să realizeze campanii electorale cu sfidarea regulilor profesioniste iar atunci când intervine eșecul sau prăbușirea în procente dau vina pe orice altceva numai pe lipsa lor de eficiență, performanță și pricepere nu.
Și poate nu ar fi rău ca la orice ședință de analiză în organizații județene sau locale, în preambul, să fie citită cu voce tare mesajul USR-istului Samson. Nu de alta, dar de multe ori partidele doar mimează astfel de analize și foarte rar chiar arată cu degetul spre propriile greșeli și aproape niciodată nu recunosc aroganța, agresivitatea unor lideri sau activiști și cu atât mai puțin o strategie greșită sau un lanț de erori comise fix după tipicul celor pe care ei îi critică.

Rămâne de văzut dacă mesajul lui Sanson va fi înțeles cum trebuie și de colegii și șefii lui de partid – cetățenii l-au înțeles și îl felicită pentru demers – s-au, după un nărăv preluat de USR de la dinozaurii din politica românească, acesta nu va fi sancționat pentru că spune un adevăr care nu convine celor care au luat, promovat, susținut, girat deciziile și abordarea greșite.

D.V.

 

One thought on “Mesaj șoc al unui lider USR: „Mulțumesc celor care nu ne-au mai votat pe 10 noiembrie! Ne cerem scuze, am greșit!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.