Mesaj îngrijorător de la premier pentru subprefecții Meraru și Zaharia

Subprefecții de Neamț, Ionuț Merari și Florin Zaharia ar trebui să-și facă bagajele și să-și dea demisia din funcțiile din care reprezintă guvernul în teritoriu – asta se înțelege dintr-o declarație a premierului Florin Cîțu, dată azi la Timișoara.
Primul ministru a spus că toți cei de la USR-PLUS aflați în funcții guvernamentale ar trebui să facă acest pas și a făcut o comparație cu PSD ai cărui miniștri au demisionat atunci când Liviu Dragnea se juca cu numirea și demiterea propriilor guverne.

<Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare. Cred că atunci când te întorci împotriva propriului guvern, împotriva propriei persoane, pentru că încă sunt membri în guvern, e un lucru bizar (să rămână în funcţii n.red.). Repet, când Dragnea şi-a dat jos propriul guvern, miniştrii au demisionat, deci nu s-au votat pe ei să se dea jos din guvern. Se pare că la PSD a fost mai multă onoare. Eu fac apel la onoare, când e vorba de politică. Aşteptăm să vedem. Mesajul este pentru toţi cei numiţi de USR PLUS, pentru că sunt prefecţi, subprefecţi, preşedinţi de companii, agenţii etc. Dar vedem … Cred că atunci când iei o astfel de decizie, înseamnă că nu ai încredere în proprii oameni. Se pare că USR a decis că proprii miniştri nu au făcut o treabă bună. Eu nu am spus că nu au făcut o treabă bună, unii dintre ei nu au făcut o treabă bună”, a afirmat Florin Cîţu citat de presa centrală.

Premierul a negat categoric că se va asocia vreodată cu PSD şi cu AUR şi a precizat că dacă USR PLUS nu ar reveni asupra actualei decizii de a părăsi guvernarea Cîţu, liberalii vor susţine în Legislativ formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină un guvern în jurul PNL.
„Noi nu suntem USR. (…) În Parlament vom negocia pentru susţinerea unui guvern în jurul PNL. Vom vedea care sunt acele formaţiuni”, a mai afirmat premierul Florin Cîţu.
Rămâne de văzut dacă se va împlini voia premierului și vor pleca pluseriștii din funcții sau dacă va trece moțiunea de cenzură și atunci va fi el cel care trebuie să-și facă bagajele…

V.N.

One thought on “Mesaj îngrijorător de la premier pentru subprefecții Meraru și Zaharia

  1. Nu am vazut nici o opozitie din partea USR la sifonarea bugetului orasului Piatra Neamt cu lucrari la Valeni ,Centura,iluminat stradal si aiurea in timp ce orasul este in paragina.

    Uitati-va la ”viceprimarul”IRIMIA/USR fost PDL-ist….. de care a ajuns sa rada in hohote toata lumea dupa ce a spus ca 2 topogane si 3 scrinciobe din Strand sunt cel mai mare parc din Europa.

    Va dati seama ce catastrofa e?Va dati seama ca personajul asta ridicol a candidat pentru functia de Primar?iar acum e viceprimar platit cu 150 milioane/luna?din banii nostri ai tuturor,pentru ce e platit omu asta?ce poate sa faca omu asta pentru cetatenii acestui oras?

    Asa sunt toti.Incompetenti si fara meserii care nu tintesc decat sinecuri si salariile mari din administratie.Agenda cetateanului NU exista pentru aceste specimene.

Lasă un răspuns