Mesaj fără precedent al unui primar de la Putere: „AŞ VREA SĂ SCAP DE PUŞCĂRIA ASTA DE ROMÂNIE!”

Declaraţia şocantă că România este O PUŞCĂRIE vine de la un primar şi nu de la unul oarecare ci de la un edil care e membru PSD. Este vorba de Anton Covasan, primarul comunei nemţene Dămuc care spune ferm, cu majuscule (într-un comentariu pe facebook) că România este o închisoare din care el vrea să scape.

„AS VREA SA FIU PRIMUL, SA SCAP DE PUSCARIA ASTA DE ROMANIE!”, spune Covasan într-un comentariu la un articol din Vestea.net în care era vorba despre panica ce i-ar fi cuprins pe primarii din judeţ după ce, joi seara, primăriţa din altă comună (Gîrcina) ar fi fost luată de acasă de un echipaj de Poliţie pentru punerea în execuţie a condamnării la 3 ani de închisoare cu executare (sentinţă pronunţată în aceeaşi zi de Curtea de Apel Bacău”.

Comentariul lui Covasan a venit ca răspuns la mesajul altui cititor care spunea că toţi primarii ar trebui „luaţi la cernut” pentru a se vedea ce au făcut cu banii din bugetele locale, mai ales de pe investiţii şi că unii edili „sunt mână în mână cu cei care fac lucrări”. În acest context a survenit comentariul lui Covasan care sună exact aşa: <<AS VREA SA FIU PRIMUL, SA SCAP DE PUSCARIA ASTA DE ROMANIE! Am intrebat un primar din America daca ei iau spaga , sau cum se cheamă la ei?! A zis ca la ei e o vorba,  DACA NU UNGI, NU ALUNECA , am intrebat si in germania , ala mi-a zis eu nu am citit in biblie ce este scris ?! DA-I CEZARULUI CE E AL CEZARULUI! Offff grea e meseria asta peste tot are o eticheta de HOTI! AS VREA SA VA FACETI SI VOI PRIMARI! In rest numai de bine!>>.

De remarcat că în timp ce pe net sunt sute de mesaje deloc favorabile primăriţei Aurora Bălan (care a fost condamnată) şi că in timp ce primarii dezbat între ei acest subiect, dar în privat, primarul de Dămuc a fost singurul edil care a avut o reacţie asumată public. Mai mult, Covasan nu a postat doar mesajul precedent ci, la un articol referitor chiar la condamnare a reacţionat de asemenea întrebând dacă fapta pentru care a fost arestată respectiva (abuz în funcţie, asimilat infracţiunilor de coruptie) e normal să-i fie imputată doar acesteia şi dacă nu ar trebui să fie traşi la răspundere şi consilierii locali care au votat apoi, în şedinţe de CL, în baza propunerilor primăriţei şi a actelor înctomite de funcţionarii din Primărie.

Reamintim că Aurora Bălan a fost condamnată pentru că ar fi vândut, prin Primărie, două loturi de pământ (de circa 12.000 mp) care nu aparţineau UAT-ului ci unor moştenitori ai unor proprietari decedaţi. Ancheta nu a probat că primăriţa ar fi avut vreun avantaj personal din această afacere ci doar că prin vânzarea celor două loturi de teren au fost prejudiciaţi, într-un mod injust, adevăraţii proprietari.

Daniel VINCA