Mesaj duplicitar sau de analfabet funcțional: Nu-mi imaginez PNL Piatra fără Chitic lider dar… bine că a plecat!

Președintele TNL Piatra Neamț, Adrian Olariu a sărit și el cu un mesaj la demisia anunțată de Dragoș Chitic (din funcția de președinte al organizației PNL Piatra Neamț) dar nu a reușit decât să dovedească încă o dată că partea de comunicare nu e cea mai tare care îl reprezintă.

Mesajul lui Olariu este unul în care acesta (atenție, e și consilier local) se contrazice singur reușind ca la distanță de câteva rânduri de cele în care aduce o odă tip omagiu ceaușist primarului să spună, în final, că decizia primarului de a-și da demisia e una bună.

Cititi și vă cruciți:

<<Am cunoscut ce inseamna o familie politica in momentul in care m-am alaturat echipei conduse de Dragos Chitic.
Am trait bune, am trait rele, dar in toata perioada aceasta nu mi-am imaginat cum va arata aceasta echipa fara ca Dragos Chitic sa fie liderul ei! Dar se pare ca altii au o imaginatie mult mai bogata decat mine si pot vedea aceasta echipa fara el!
Gasesc ca decizia primarului Dragos Chitic de a se dedica in totalitate proiectelor sale administrative este una inteleapta si sper ca PNL Piatra Neamt sa aiba intelepciune de a-si alege un lider macar pe masura primarului Dragos Chitic!>>.

Sublinierile de mai sus aparțin redacției iar cele două propoziții sunt elocvente pentru modul în care un tânăr politician înțelege să-și spună părerea pe un subiect sensibil, pupând poala în stânga și în dreapta.

În propoziția în care spune ce lider EL MAXIMO este politic Dragoș Chitic, Olariu atinge o culme a pupincurismului la care mai aspiră, poate, doar un anumit șofer de la Prefectură. În partea cu „decizia înțeleaptă” – atenție, nu mai e un secret că Dragoș Chitic a făcut acest gest pentru că nu mai suporta prssiunile lui Romel Bîrjoveanu – șefulețul de la tineretul liberal pietrean salută demisia din funcția politică, adică în traducere liberă spune „Chitic, bine că îți vezi de administrația ta și nu ne mai încurci pe la partid”.

Reamintim că singura conferință de presă în care acest Olariu a arătat cât este el de vorbitor, a fost cea în care, pe un scenariu aranjat, acesta a fost adus lângă Dragoș Chitic ca să îl atace pe președintele TNL Neamț de la acea vreme, Radu Secuiu (care a și plecat apoi la Pro România scârbit de asemenea practici).

Olariu este unul din membrii așa-numitului „Grup Bîrjoveanu” despre care și aliații de la PMP au spus că nu vor primi niciodată un vor în favoarea lor, la persoană, în Consiliul Local (Avertisment! PMP nu a acceptat președintele de ședință propus de PNL Piatra Neamț și a dat votul pentru viceprimărița PSD!).

Oricum, foarte interesant e și sfatul pe care Olariu, din poziția de somitate politică recunoscută îl dă organizației PNL Piatra Neamț: „…sper ca PNL Piatra Neamt sa aiba intelepciune de a-si alege un lider macar pe masura primarului Dragos Chitic!”. Cel care a fost pus nu pentru valoarea sa politico-administrativă ci excluvi pentru talentul de obedient în fruntea tinerilor liberali pietreni arată că nici nu cunoaște statutul partidului și nici nu înțelege o dinamică a evenimentelor. Până una alta cei din PNL Piatra Neamț nu au cum să aleagă alt lider. Pentru că nu este convocată nicio conferință de alegeri. Statutul, cutumele și momentul (în prag de alegeri europarlamentare) impun numirea unui președinte interimar de către forul superior, adică de BPJ PNL Neamț.

Iar adversarii politici ai PNL și-ar dori din tot sufletul ca organizația PNL Piatra Neamț (sau ce a mai rămas din ea) să ajungă să fie condusă de unul ca Romel Bîrjoveanu sau de vreun politician de calibrul lui Olariu…

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Mesaj duplicitar sau de analfabet funcțional: Nu-mi imaginez PNL Piatra fără Chitic lider dar… bine că a plecat!

  1. Regulamentul PNL spune ca BPL alege pe unul din cei doi prim vicepreședinti (Teo sau Romel), ulterior BPJ stabileste data alegerilor pt. presedinte. Chitic pentru a scapa de presiunile grupului Romel putea să se bată cu ei nu să fugă ca un laș. Demisia lui îi salvează pe Romel și Țapu de sancțiunile pt. eșecul previzibil de la europarlamentare.

Lasă un răspuns