Mesaj de la ISJ de Ziua Educației: „Mulțumiri celor care au în grijă sufletul și mintea copiilor”!

Astăzi este Ziua Educației, iar în instituțiile de învățământ din Neamț nu se fac ore. Cu toate acestea, elevii nu au zi liberă, ci participă la diverse activități educative pe care conducerea fiecărei unități de învățământ a avut libertatea să le organizeze după cum a considerat de cuviință.
Inspectorul școlar general al județului, prof. Viorel Stan, a transmis un mesaj tuturor cadrelor didactice și elevilor un mesaj, în care subliniază atât rolul educației, cât mai ales strădania cadrelor didactice care zi de zi se dedică luminării minții școlarilor.
La ceas de sărbătoare elogiem rostul, strădania şi răbdarea dascălului, inocenţa, visurile şi creativitatea copiilor. De la Comenius încoace, recunoaştem că şcoala este un atelier al umanităţii si drumul regal spre înţelepciune. Întreaga noastră consideraţie se îndreaptă astăzi către cei care construiesc personalităţi, către cei care ştiu să ridice profesia de dascăl la rang de artă”, a spus șeful ISJ Neamț, adăugând că „școala este primul loc care oferă un model la scară redusă a unei societăţi, prin şcoală şi educaţie putem contura viitorul unei societăţi. În acesta zi deosebită, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ mulţumeşte tuturor dascălilor care, înainte de orice, au în grijă sufletul şi mintea copiilor. La mulţi ani de Ziua Educaţiei! Vă dorim multă sănătate dragi copii, stimaţi dascăli, stimaţi părinţi şi parteneri tradiţionali!”.Din 1994, în data de 5 octombrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a Profesorului. Dată importantă în calendarul UNESCO, 5 octombrie readuce în atenție rolul covârșitor al educației pentru orice societate. În plus, aminteşte momentul solemn al semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO (International Labour Organization) referitoare la statutul profesorului.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.