Mesaj de la 8201 metri! „Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România!”

„Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România!” – acesta este unul din primele mesaje pe care Ionuţ Ştefănescu, unul din cei 3 nemţeni care au cucerit vârful Cho Oyu l-a transmis când a ajuns într-o zonă din care poate comunica.
Două mesaje au fost postate în ultimele 24 de ore pe contul de facebook al lui Ionuţ Ştefănescu, nu de el, ci de soţia sa (probabil că alpinistul are acces la telefonie nu şi la internet)

” Am urcat pentru Piatra Neamt si pentru Romania! Este o performanta personala si de echipa dar am purtat cu mine, in suflet, gandurile tuturor celor care au crezut ca este posibil, m-au incurajat si m-au sustinut. Nu ajungeam aici fara sprijinul financiar al unor patrioti inimosi. Multumesc: Lafor, Sif Moldova, Rifil, Izotec, Dinamic 92, Farmaciile Ardealu, Alpitour, Dolinex, consilierului Valentin Ciobanu, Maia Outdoor !” – mesaj postat acum o oră

„Am ajuns pe varf, pe 30 septembrie: Adrian si Iulian, cu oxigen la ora 12.00 iar eu, fara, la 13,30! Multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si in aceasta expeditie! Gandurile voastre si urarile de incurajare m-au purtat si de aceasta data pana pe varf si inapoi. Va imbratisez de la 8201 metri si revin cu fotografii si informatii imediat ce voi avea o conexiune mai buna la internet!” – mesaj postat cu 16 ore în urmă.

Pe 30 septembrie 2016, echipa celor 3 alpinişti nemţeni a cucerit „Zeiţa de Turcoaz” din Himalaya. Adrian Laza si Iulian Petre au atins varful Cho Oyu 8201 iar la 2 ore diferenta , fara oxigen a reusit sa-si atinga telul Ionut Stefanescu.

D.V.

cop-alpinisti-himalaya-cho-oyu

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns