Mesaj de ales local și șef de organizație: „Poți să sugi p**a?” Ce va face PNL?


Un mesaj de cea mai joasă speță, specific mai curând unui mediu interlop, a fost trimis unui oponent de către consilierul local și șeful PNL Războieni, Cristian Liciu, anunță TVM Neamț.

Mai jos, mesajul respectiv, în varianta necenzurată…


… iar articolul care dezvăluie maximum de respect al unui lider politic față de cetățean îl puteți citi AICI.

Cel care a trimis respectivul mesaj este Cristian Liciu, acum președinte al PNL Războieni și, în septembrie candidat pentru funcția de primar din partea respectivului partid (când a obținut un scor absolut derizoriu, obținând doar 114 voturi din totalul de 1044 valabil exprimate).

Liciu intrase în ultimii ani într-un con de umbră (politică) după ce anterior se plimbase prin mai multe partide (de ex PNG – șef organizație județeană, PSD – șef organizație Piatra Neamț) și ieșise din scenă tot datorită unor scandaluri în care orgoliul său și astfel de manifestări heirupiste dădeau în clocot…

Și, ca din senin, în 2020 a apărut drept candidat pentru funcția de primar de Războieni de parcă cineva l-a plantat intenționat la PNL pentru a obține un scor mediocru și a băga partidul în astfel de scandaluri. O simplă analiză tip „dosar de cadre” (sau o căutare banală pe google) i-ar fi scutit pe liberalii nemțeni de o astfel de asociere total defavorabilă pentru ei.

Este un exemplu tipic care arată de ce PNL a pierdut bătălia pentru CJ (și) din cauza stabilirii deficitare a unor candidați pentru funcții de primari care ar fi trebuit să fie locomotivele care să capaciteze voturi și pentru Primărie/CL dar și pentru CJ.

De-a lungul timpului, PNL Neamț a arătat că se disociază de membri/aleși locali care nu fac nicio diferență între limbajul normal și cel de dugheană, folosit în mesaje publice sau către terți. În mandatul precedent, de exemplu, la Piatra Neamț s-au „branduit” câțiva aleși locali și activiști liberali cu un astfel de stil smuls în comunicare ( respectivii insultând pe net adversarii sau jurnaliști independenți într-un stil de neimaginat. În acele cazuri, PNL Neamț a acționat corect dar lent și fie au plecat ei de bunăvoie din partid, fie, cei rămași, au devenit indizerabili pentru o nouă candidatură și un nou mandat.

Poate că ar fi cazul ca, de acum încolo, PNL Neamț să nu mai trateze cu mănuși astfel de membri care aduc clare deservicii de imagine întregii echipe și să ia și să anunțe cu promptitudine măsurile necesare. Conform statului PNL, pentru derapajul grav al lui Liciu (iar sursele noastre spun că nu este un accident, că mai există dovezi cu astfel de mesaje), „premiul” nu poate fi decât excludere din partid…

Vom reveni.

D.V.

 

Lasă un răspuns