Mesaj cutremurător al judecătoarei Gabrielei Baltag (CSM): „Prea târziu pentru Alexandra!”

Prea tarziu pentru Alexandra” – acesta este titlul unei scrisori deschise şi cutremurătoare pe care judecătoarea nemţeană Gabriela Baltag (membru CSM) o face publică după apariţia stenogramelor discuţiilor Alexandrei (fata răpită la Caracal) şi 112-Poliţie, mesaj al magistratului publicat de luju.ro.

Incompetenţa şi nepăsarea celor din sistemul 112-Poliţie care au vorbit cu fata dar şi ale celor care ar fi trebuit să salveze victima dar şi oportunismul unor politicieni care au folosit subiectul pentru a-şi ataca adversarii sunt punctate, clar şi la obiect de judecătoarea Baltag.

Magistratul din CSM aminteşte de mesajul zguduitor al victimei transmis celor care ar fi trebuit să o salveze (“Va rog stati cu mine la telefon ca imi este frica…va rog…”.) şi care i-au închis telefonul şi le cere colegilor judecători să nu mai permită rostogolirea neadevărurilor în spaţiul public.

Mai jos, integral, scrisoarea judecătoarei Gabriela Baltag:

“Prea tarziu pentru Alexandra

Imi este foarte greu sa vorbesc despre tot ce am simtit in ultimele zile, profesional si uman. Revolta a fost poate starea constanta care m-a cuprins cel mai mult dar si disperarea fata de neputinta vizibila a celor chemati sa-si indeplineasca obligatiile profesionale, simple, clare, imperative pentru alte timpuriu dar nu si pentru zilele noastre, dupa cum pare!

Ma doare sfasietor ce i s-a intamplat Alexandrei! Nu pot gasi cuvinte sa descriu ce am trait si ce simt sufleteste cand descopar faptul ca disparitia unui copil al acestei tari, copil care era posibil sa fie al oricaruia dintre noi, nu reprezinta decat o alta sansa de campanie electorala pentru unii, o dovada evidenta de neasumare, de lasitate pentru multi dintre acei care ar fi trebuit sa raspunda unde au fost dar mai ales cum au actionat atunci cand Alexandra striga: ‘Va rog stati cu mine la telefon ca imi este frica…va rog…’

Acest apel disperat sper sa-i urmareasca pe toti cei care au fost implicati in salvarea Alexandrei dar au ramas cuprinsi de neputinta, indiferenta, mascand, pe alocuri, cu aroganta, in realitate, o necunoastere a cadrului normativ in vigoare, generos in mecanisme de interventie.

De cateva zile auzim stupefiati justificari ce au ajuns la limita penibilului. Multe dintre conduite imi sunt cunoscute fiindca le-am vazut consumate aproape de mine, de foarte multe ori, in ultimii doi ani si jumatate. Neasumarea constanta a greselilor a devenit felul unora de a fi. Cum sa vindecam bolile pe care refuzam sa le recunoastem? Nu va fi posibil niciodata!

Dupa unii, infiintarea sectiei de investigatie poarta intreaga responsabilitatea; potrivit altora, legile justitiei (care nu au avut si nu au nicio legatura cu politica penala a unui stat) sunt vinovate de tot ce i s-a intamplat Alexandrei. Reaua-credinta pare sa nu aiba nicio limita zilele acestea!

Cand o tara intreaga descopera inmarmurita povestea copilei de 15 ani, careia autoritatile nu i-au mai dat nicio sansa, unii plang pe la colturi sau chiar in gura mare, fara nicio retinere, faptul ca, pierderea suprema este, in realitate, lipsa de implicare a Serviciului Roman de Informatii, urmare a distrugerii protocoalelor de catre CCR!

Sper ca tot ce am vazut in ultimele zile sa reprezinte cele din urma zbateri ale unei hidre care a macinat forta acestui neam si care a subrezit temelia unei profesii minunate! Privesc spre colegii mei, judecatorii acestei tari, cu speranta legitima, de viitor, si ii implor sa nu mai ingaduie niciodata rostogolirea vreunui neadevar in masura sa afecteze credibilitatea dar mai ales substanta infaptuirii actului de justitie!”.

Daniel VINCA

5 thoughts on “Mesaj cutremurător al judecătoarei Gabrielei Baltag (CSM): „Prea târziu pentru Alexandra!”

 1. aveti gunoiul in propria ograda doamna judecator , la judecatoroa piatra neamt , la tribunalul neamt si la parchetele de pe langa lumea interlopa , asa cum le numesc eu .
  un om onest , cum stiu ca sunteti , nu poate face pe prostul si sa se prefaca a nu intelege .
  m-am adresat CSM si Parchetului de pe langa ICCJ . aceeasi gasca de interlopi in robe .
  verificati ce reclam si comparati cu acest caz . „justitia”, in aceasta tara , trebuie facuta doar in strada , de catre popor , ca in evul mediu . aici ne-ati adus voi , interlopi in robe .
  ce suflet pot avea niste judecatori femei , sau procurori femei , din institutiile mentionate – caci
  despre gunoaiele de la politie si STS nu mai vorbim – care sa ia niste decizii in spetele in care am fost transformat din victima in agresor .
  cred ca locul vostru , al magistratilor corupti, este in acel cazan – presupus loc al savarsirii faptei . v-ati batut joc de justitie in asa hal , incat , procurorii ( carora le-ati tolerat golaniile ) au uitat sa faca o ancheta simpla . au privirea haituita , mai ceva ca a presupusului criminal , debusolati cand sefii de alte structuri nu le mai dau ordine .
  aveti domnia voastra idee ce se intampla cu minorii in acest oras , in legatura cu traficul de droguri , exploatarea minorilor , delincventa juvenila ?
  derbedei ca tablan , soric , berariu , let , buzenschi , tenciuc , etc – au crescut la sanul domniilor voastre . sunteti rude cu ei , oriunde te-ai adresa , dai de familii.
  voi ati distrus acest judet , nu meritati nici macar sa vi se adreseze cineva cu buna cuviinta . cand intri in sala de judecata si vezi personaje precum moroiu , tanase , strugariu – ti se face scarba . nu inteleg dupa ce legi judecati , nu inteleg ce poate fi in mintea unei entitati care vede acele imagini prezentate in dosarul 5029/279/2016 si altele , si sa incite la savarsirea de infractiuni traficantul de droguri ?
  imi depaseste puterea de intelegere , nesimtitilor ! aveti inregistrarile audio in dosare mentionate – urmariti comportamnentul celor de la 112 .
  ati fost vreodata , noaptea peste gunoaiele de la politie ?
  cum aveti nesimtirea sa vorbiti , acum , cand ati tacut pana pe data de 24.07.2019 .
  stiii tu , judecatorule , ce pateste un om , care nu a incalcat niciodata legea , daca se opune interlopilor in roba din piatra – neamt ?
  ai tinut tu in brate un copil drogat , abandonat de gunoaiele de la smurd , politie , jandarmi , 112 , in data de 09.03.2019 , pe str violetei , din acest infect oras .
  Taceti , nesimtitilor , pana la rezolvarea cazului , sau mai bine , taceti pe veci .
  sa va fie rusine ca existati !

 2. in data respectiva , 09.03 2019 , dupa ce a trebuit sa suport prostia , nesimtirea , indolenta unui judecator , a trebuit ca inainte sa ajut acel copil drogat sa fac o fotografie , drept proba , pentru a nu fi facut nebun de un individ ca tablan , un derbedeu care numai politist nu poate fi numit .
  o domna si un domn, oameni maturi , impreuna cu mine , au ridicat acest copil si l-au pus pe o banca in fata blocului . in momentul in care am vrut sa sun la 112 personele au fugit de frica politiei . ati inteles in ce hal ati ajuns ?
  pe caseta audio de la sts se aude discutia mea cu un gunoi – femeie de la 112 STS , un alt gunoi , tot femeie , de la ambulanta . cer sa fie facute publice .
  o gasca de 6 jandarmi imbecili , a venit la fata locului . nu mai descriu cum au actionat , ca se subintelege . le-am sugerat acestor idioti , conform legii , sa redea minorul mediului familial , adica sa-l duca parintilor , la domiciliu , cu autospeciala . raspunsul acestor zevzeci a fost dezarmant : „ce , ba , noi suntem taxi ?”
  inutil sa spun ca 5 vecini din imobil , femei , dintre care doua cadre medicale au trecut pe langa acest tanar fara sa miste un deget . au fost primii care au dat declaratii organelor alaturi de interlopul din bloc . era firesc , jandarmii fiind din aceeasi gasca. traficantii de droguri , care se vad pe imagini , nu sunt in tara , sunt in strainate , la munca , spune tanase , sau tenciuc , sau let .
  conform declaratiilor politiei zona kaufland este cea mai linistata din oras , nu s-a constat niciodata nicio fapta penala sau contraventionala .
  si ne tineti morala !

  consecinta faptelor voastre ? o sa o prezint zilele urmatoare .

 3. Mai lăsați-ne și cu judecătorii ăștia indolenți care dau drumul la infractori ! De câte ori nu am rămas șocați când vedeai ca judecătorul dispunea cercetarea unui Tâlhar sau violator in stare de libertate ? Violatorii de la Vaslui, inițial nu au fost eliberați de judecător pana sa facă scandal presa ? Toți dau vina unii pe alții acum. RUSINE

 4. Erai o sustinatoare a lui Dragnea si camarilei care au modificat brutal si anti-natioanal legislatia penala !

Lasă un răspuns