Mesagerul, ipoteză șoc: Dragoș Chitic, candidatul PSD!

Dragoș Chitic, candidat și în 2020 la funcția de primar de Piatra Neamț, dar sub sigla PSD – aceasta este una din ipotezele lansate de publicatia Mesagerul de Neamț, în articolul „Primăria Piatra Neamț – o bătălie pierdută pentru pietreni”

„În acest moment, dacă nu va suferi o lovitură fatală și penală, Dragoș Chitic pare să fie în pole-position pentru nominalizarea la o nouă candidatură din partea a cel puțin două partide: PNL în primul rând și, apoi, deloc surprinzător, PSD. Ionel Arsene, sătul să se tot înșele în privința oamenilor, dă semne că l-ar primi cu dragă inimă pe Chitic în postura de candidat PSD, mai ales dacă ar putea să și-l facă recunoscător pentru rezolvarea unor probleme care-i dau dureri de cap. Probleme care i-au apropiat pe cei doi, măcar prin prisma navetei la Bacău sau prin sălile de judecată”, scrie Valentin Bălănescu în articolul respectiv, după intertitlul „Dragoș Chitic, liberalul care-i convine până și lui Arsene”.

Prezentarea administrativă făcută actualului primar este la nivelul consacrat al jurnalistului Bălănescu: „Despre Dragoș Chitic e greu să spui că este liberal. Modalitatea sa de a conduce primăria, în condițiile expuse deja, este una pur social-democrată. Mandatul e presărat de mici evenimente de imagine, unde, de fiecare dată, se oferă ceva. O diplomă, bani – puțini, dar cu impact -, evenimente în aer liber – unele doar să fie, altele de succes – etc., ș.a.m.d. Până acum, nu există nimic bun, de impact, de care să poată fi legat numele primarului. Gheorghe Ștefan înseamnă pietonal, trecerea peste Cuejdi, telegondolă… Lucruri bune sau rele, dar se leagă de numele său. Dragoș Chitic poate fi legat de intrarea CMI Urban în insolvență – poate, cine știe, și ieșirea?! -, de trecerea împrumutului pentru telegondolă de la Perla Invest pe Primărie, de plata datoriilor vechi, de încercarea nereușită de reeșalonare a creditelor și altele asemenea. Realizările prezentate, de genul 6 km de asfalt, nu (mai) impresionează pe nimeni, deoarece asta ar trebui să fie o normalitate administrativă. Evident, mai sunt realizări. Ele nu sunt prea văzute de marea masă votantă, dar sigur vor fi speculate în campanie – firme care s-au dezvoltat pe acest fond de criză administrativă locală, cu administratori care roiesc în jurul primăriei sau al societăților acesteia. Sau care lucrează cu două rânduri de facturiere, unul propriu și altul al vreunui oficial care face, și el, 50 de bani la fiecare produs vândut. La vânzări de zeci de milioane de lei se adună destul , chiar și pentru o campanie electorală modestă”.

Deloc mai puțin interesantă este și prezentarea politică a lui Chitic, paragraf care ar justifica ipoteza apropierii de PSD: „Dragoș Chitic a reușit să fie primar ales din partea PNL și să nu se identifice deloc cu partidul. Este cunoscut conflictul său cu Mugur Cozmanciuc și modul total separat în care funcționeză organizația PNL Piatra Neamț în raport cu cea județeană. La un moment dat, comunicarea se făcea prin poștă, cu confirmare de primire. Iar cotizațiile, lucru transmis și conducerii centrale, nu ajungeau la coșul comun. Din această cauză, ”județenii” caută alternativă la Chitic, fie și numai în speranța că acesta va suferi vreo condamnare în anchetele în care e implicat. Așa au început să fie vânturate nume, propuse membrilor de partid bine informați sau chiar presei. Din păcate pentru Mugur Cozmanciuc, cât timp organizația este divizată și acest lucru este tolerat, oricine ar fi propus va fi imediat distrus ca imagine, nu de competitorii politici, ci de oamenii din PNL, care vor contesta alegerea șefului. Pentru că, așa cum se știe, la Neamț, liberalii au prostul obicei ca, după ce că sunt atât de puțini, să se și devoreze între ei. Cel puțin din 2004 încoace…”.

Chitic este doar unul din personajele politice analizate în articolul respectiv. Textul integral, AICI!

Daniel VINCA
foto – arhiva Vestea

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Mesagerul, ipoteză șoc: Dragoș Chitic, candidatul PSD!

  1. Bine punctat la ce a realizat aceasta tentativa de primar și la modul in care profita de orice pt. a-și face imagine.

  2. Asta da stire…..Hai ,,dragii mei nemteni,, hai ca se poate !
    Cate straturi de vopsea mai suporta fetele acestor emanati ? A…multe, la cate fete au…..
    Vai mama noastra dar avem ce meritam..

Lasă un răspuns