Membrii clanului Capră, RĂZBUNĂRI MAFIOTE împotriva martorilor! Hărțuiri, amenințări, loviri!


Piatra Neamț, județul Neamț, România, 2020 – rudele unor inculpați arestați pentru practici mafiote (cămătărie, hărțuirea unor locatari din locuințele Primăriei etc) își permit, în mod constant să amenințe, să hărțuiească și chiar să atace și să lovească martorii dintr-un dosar instrumentat de DIICOT!
De ce s-a ajuns la această situație? Probabil că ține de disoluția autorității statului, adică de lipsa de respect față de lege din partea acestor indivizi dar și de faptul că s-au învățat ca ei să facă legea sub ochii toleranți de multe ori ai Poliției Neamț dar și ai altor instituții.
După ce pe 20 mai, instanța a arestat un prim lot de infractori, astăzi, DIICOT propune Tribunalului arestarea altor 4 (deși în comunicatul de mai jos se face vorbire de 7 oameni care au urmărit un martor și au atacat-o pe femeia acestuia).
În acțiunile lor, pentru a se proteja, infractorii se foloseau și de minori cu vârste mai mici de 14 ani, știind că aceștia nu au răspundere penală, trimițându-i pe post de furnizori ai mesajelor de amenințare.

COMUNICAT DIICOT

Urmare a comunicatului din data de 19.05.2020, https://diicot.ro/mass-media/2668-comunicat-de-presa-19-05-2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 6 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, lovire sau alte violenţe, ameninţare, violare de domiciliu, distrugere şi tâlhărie calificată.

În cauză s-a stabilit faptul că, prin încheierea din data de 20.05.2020, Tribunalul Neamț a dispus luarea măsurii arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 zile, a inculpaţilor C.V., C.D.,  C.G., S.E., T.A.M., L.F.N., C.M. şi C.M.I..
După pronunţarea acestei soluţii de către instanţa de judecată, rudele inculpaților au început să ameninţe părţile vătămate şi martorii, pentru a-şi retrage plângerile penale cât şi pentru a retracta declaraţiile date în faza de urmărire penală. Este de precizat că, la comiterea infracțiunilor menţionate sunt folosiţi minori cu vârste mai mici de 14 ani, cunoscând faptul că aceştia nu răspund penal.
La data de 21.05.2020, inculpatul L.M.L., prin intermediul unor rude, i-a impus unei părți vătămate, să-şi modifice declaraţia dată în faţa organelor judiciare pentru ca cei arestaţi să poată fi judecaţi în stare de libertate. În cazul în care nu va da curs cererii sale, membrii grupului infracțional se vor răzbuna pe el şi pe familia sa.
De asemenea, la data de 30.05.2020, doi minori s-au deplasat la domiciliul unor martori din cauza menţionată şi le-au solicitat să-şi modifice declaraţiile astfel încât inculpaţii arestaţi să fie puşi în libertate. Cu această ocazie, minorii i-au ameninţat pe martori că, în cazul în care nu vor schimba declaraţiile, vor suporta consecinţele.
La data de 15.06.2020, în jurul orelor 22:30, 7 persoane s-au deplasat în cartierul Speranţa, de pe raza municipiului Piatra Neamţ, cu intenţia de a-i aplica o corecţie unei părți vătămate, întrucât considerau că acesta este responsabilă pentru arestarea membrilor grupului infracțional. În baza acestei rezoluţii infracţionale inculpaţii au aşteptat partea vătămată şi, profitând de faptul că zona nu era iluminată, i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii.
În timpul incidentului aceştia i-au sustras părţii vătămate un telefon mobil şi o suma de 2000 de lei. Profitând de un moment de neatenţie a agresorilor, partea vătămată a reuşit să fugă în locuinţa sa, fiind urmărit de către inculpaţi. Deoarece aceștia forţau uşa de acces a imobilului, partea vătămată a sărit pe geam şi s-a ascuns în vecinătatea blocului. Inculpaţii, forţând uşa, au pătruns în locuinţă unde au lovit-o şi pe concubina părţii vătămate, ameninţând că-i vor omorî membrii familiei.
În cursul zilei de astăzi, 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și al jandarmilor din cadrul IJJ Neamț.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns