Mega-priorităţi pentru mini-mandatul Asaftei: drumuri, spitale, şcoli! „Nu am venit la CJ pentru secretară şi maşină!”

Deşi funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean este văzută ca un mandat pe termen scurt, Ion Asaftei spune că instituţia pe care o va conduce va avea cadenţa axată pe realizarea proiectelor de investiţii deja aprobate de Ministerul Dezvoltării sau de alte organisme finanţatoare.

<<Proiectele, programele pe care noi ni le-am propus în cadrul Consiliului Judeţean pentru perioada 2017-2020 vor fi duse la îndeplinire. Avem de modernizat drumuri – judeţene sau comunale – avem de modernizat drumuri, avem de modernizat spitale, dispensare, de construit poduri… Deci avem treabă la nivelul Consiliului Judeţean Neamţ şi ne propunem ca aceste proiecte să slujească cetăţeanul şi să ducă la dezvoltarea judeţului, până în 2020>>, a declarat Asaftei după şedinţa în care a primit votul pentru a conduce instituţia în lipsa lui Ionel Arsene.

În stilul caracteristic, noul şef de la CJ a punctat iar faptul că urmăreşte punerea în practică a unor proicte importante în acest mandat: <<Sunt angajat pe partea de dezvoltare a acestui judeţ. Am mai spus-o şi o mai spun: nu am venit (N.R. – la CJ) nici pentru secretară, nici pentru maşină, nici pentru salariu şi cred că unii se vor vonvinge, chiar unii cârcotaşi.
Să facem echipă cu toată lumea din Consiliul Judeţean. Eu mulţumesc pentru efortul pe care-l depun funcţionarii din Consiliul Judeţean, Nu mă refer acum la demnitarii din CJ ci la funcţionarii care pun în mişcare atâtea şi atâtea proiecte. E o muncă titanic. Cine nu ştie, cine priveşte din afară, cine zice că ăia stau doar la căldură în birouri şi nu fac nimic ori e în eroare totală, ori e vorba de neştiinţă, ori dă dovadă de rea credinţă. Noi muncim şi mergem înainte pentru oamenii care ne-au acordat votul, ne apreciază>>.

Asaftei nu a uitat nici de celebrul Axial şi, punctând că este finanţare dar trebuie urmaţi paşii legali, a recunoscut că acest proiect este deja ca un fel de fixaţie personală: <<Vom trebui să facem tot ce e de rezolvat. Aceşti bani care au fost aduşi pentru investiţii în judeţul Neamţ, a-i nu-i cheltui ar fi o crimă. Vorbim de circa 8000 de miliarde de lei vechi, de 806 milioane de ron. Şi aceşti bani vizează modernizarea comunelor, spitale, creşe, grădiniţe, canalizare, apă curentă… Avem de treabă. Nu mai vorbesc de drumurile judeţene, nu mai vorbesc de celebrul Axial pentru care au venit bani şi chiar dacă am şi fost bombardat pe această temă trebuie spus că, uneori, din motive care nu ţin de noi ci de o anume birocraţie din afara Consiliului Judeţean, nu te poti încadra în anumite previuni. Dar bani pentru Axial sunt şi acest drum a devenit pentru mine o fixaţie>>

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Mega-priorităţi pentru mini-mandatul Asaftei: drumuri, spitale, şcoli! „Nu am venit la CJ pentru secretară şi maşină!”

  1. Bate câmpii!După arestarea lui Arsene se vor duce naibii multe din proiectele enumerate!Unele dintre ele erau, deja, „vrăjeli”!Chiar și axialul e o prostie!Pentru ce să bagi atâția bani într-un drum care duce la o stațiune moartă?!Mai bine ar moderniza drumul Piatra- Bacău…

Lasă un răspuns