Mega-lovitură a Poliției la Poiana Teiului! 50 mc cherestea și TIR cu remorcă, CONFISCARE


Poliția Neamț (prin secția de Poliție Bicaz, mai exact prin polițiștii de la Poiana teiului) au dat o mega-lovitură afacerilor ilegale cu material lemnos, capturand un transport important (peste 50 mc) de cherestea. Și lemnul și autovehiculul au fost confiscate până la clarificarea situației.
menționăm că legea prevede confiscare totală (care urmează a fi stabilită de instanță) în cazul mașinilor care transportă lemne fără acte valabile, peste o anumită cantitate.

„La data de 23aprilie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit, pe DN 17B, în localitatea Poiana-Teiului, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 53 de ani, din județul Suceava, care transporta cantitatea de 46,38 m.c. material lemnos, respectiv cherestea.

Deoarece exista nereguli la documentația ce însoțea transportul de material lemnos și suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost însoțit la Ocolul Silvic Poiana-Teiului, unde împreună cu organele silvice și polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând un volum total de 51,36 m.c. material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 51,36 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 70.000 de euro”, precizează Poliția Neamț.

Această importantă captură se adaugă altora similare realizate în ultimii ani.
Și pare a explica de ce, de ceva timp, există presiuni făcute pentru a sabota activitatea celor de la Postul de Poliție Poiana Teiului. Probabil că interesele unor combinatori cu lemn procesat nelegal, a unor oameni cu diverse ramificații (inclusiv prin politică) și a unor aghiotanți butonați de aceste interese au strategia de a lansa diverse petarde diversioniste pentru a asikgura un climat de tip haos în care să nu se mai poată face distincția dintre cei care apără legea și cei care o încalcă.

V.N.