Mega-descindere la Chaplin’s, RAIUL DROGURILOR din PIATRA NEAMȚ

Later edit: surse neoficiale apropiate de subiect spun că aproximativ 25% din drogurile vândute în ultimul timp în Piatra Neamț au legătură cu clienții și pub-ul Chaplins.

Zeci dacă nu sute de polițiști și jandarmi ar fi participat azi-noapte la o mega-descindere care a vizat traficul și consumul de droguri în pub-ul Chaplins s din Piatra Neamț, frecventat conform legendelor urbane de „drogații cu bani”.
Au fost conduse la audieri zeci de persoane (patroni, salariați, clienți), acțiunea și ancheta fiind încă în desfășurare după cum precizează unele surse. Încă nu e clar dacă cei anchetați au fost săltați azi-noapte doar de la Chaplis’s („Raiul drogurilor din Piatra Neamț) sau și din alte locații similare.
Cert este că descinderea care a avut loc a probat, dincolo de partea cu drogurile, ceea ce știa cam tot orașul: interdicțiile nu aveau nicio valoare pentru cei de la Chaplin’s unde, la ora când alte cârciumi trăgeau obloanele, clienții aleși pe sprânceană rămâneau, mai ales în nopțile de week-end, grija patronului și angajaților fiind să tragă draperiile și să închidă ușa pe dinăuntru. Și nu e vorba de 3-4 clieni care rămâneau la aceste petreceri private și ilegale ci de zeci de clienți.
Copii de bani gata, patroni tineri (cu afaceri date la cheie sau finanțate de către părinții lor) chiar tineri politicieni erau cunoscuți în Piatra Neamț pentru apartenența la clientela VIP a pub-ului Chaplins.
Evident că există și clienți (mai ales din cei care mergeau în orele legale de funcționare) care nu știau că în pubul respectiv, poate la masa de lângă ei, drogurile erau date din mână în mână sau împrumutate celor care aveau nevoie.
Legenda urbană despre Chaplins circulă de câțiva ani iar despre patronul (un anumit Cristi Dobrea) se spune că „are un frate foarte tare la Iași și e foarte protejat de cineva din Poliție, de asta nu se leagă nimeni de el”.
Rămâne de văzut dacă ancheta actuală duce firele consumului și traficului de droguri din Chaplins și la acest Dobrea dar primul semnal pozitiv este că măcar află părinții tinerilor din Piatra Neamț și își pot sfătui copiii să ocolească acest „rai al drogurilor”.
Tot în Piatra Neamț se vorbea la un moment dat că unii mici traficanți care operau în alte colțuri ale orașului ar fi fost dați în primire (către instituții de anchetă) de către cei care vindeau droguri clienților de la Chaplin’s și care își protejau astfel afacerea lor de concurența peștilor mai mici.

Vom reveni.

D.V.

2 thoughts on “Mega-descindere la Chaplin’s, RAIUL DROGURILOR din PIATRA NEAMȚ

  1. Respect deosebit,atat pentru Diicot cât și pentru celelalte structuri implicate în aceasta misiune.Suntem tentați sa înfieram activitatea Politiei, însă trebuie să recunoaștem că,fără acești profesioniști,viata noastră ar deveni o jungla.Si sincer sa fiu,nu mi-as dori sa trăiesc fără protecție printre acești babuini care ne distrug viata copiilor și nepoților noștri.Jos pălăria!!!!

  2. E usor sa scri diverse articole si sa arunci cu namol in capul omului pe care chiar si tu l-ai vizitat! :)).Hai sa fim seriosi si sa ne gandim ca patronul de la Chaplins avea doar o mare afacere in anii 2009-2011 si probabil super vizitat mai de tot orasul , ulterior in anii actuali are doar o mica afacere barul nemaifiind vizitat si curtat din diverse motive dar si datorita faptului ca s-au deschis o gramada de astfel de cluburi/baruri. Vin si eu cu o intrebare in acest context, de la deschiderea lui anul 2007 si pana in 2017 adica in 10 ani de ce organele nu s-au sesizat sau interesat ? Asta explica multe despre orasul Piatra Neamt. Credeti ca un om rezista mai bine de 10 ani asa tacit pe o astfel de piata ? Orice patron de bar din aceasta tara poate sa aiba consumatori in incinta afacerii dezvoltate chiar si fara cunostinta lui si daca ar afla chiar si asa este destul de greu de prevenit sau starpit un astfel de consum!
    Pana la proba contrarie eu zic sa lasam organele competente sa isi faca treaba si pana atunci sa nu trecem cu ochii peste prezumtia de nevinovatie!

    Admin – organele abilitate l-au retinut deja pentru 24 de ore pentru comiterea unei infractiuni legate de droguri.

Lasă un răspuns