Mega anchetă pe vaccinări fake la Neamț și Iași! DGA, 25 de percheziții, 5 mandate de aducere…

Vaccinarile la chiuvetă (fake, false) despre care Vestea a scris acum ceva timp sunt confirmate de un comunicat DGA care anunță azi un mega-dosar pe acest subiect. Sume imense de bani găsite la cele 25 de percheziții, 5 mandate de aducere – sunt doar câteva dintre detaliile care sugerează un fenomen infracțional bine închegat și dezvoltat.

Comunicatul DGA:

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava

V.N.

One thought on “Mega anchetă pe vaccinări fake la Neamț și Iași! DGA, 25 de percheziții, 5 mandate de aducere…

  1. Anchete de 2 bani ale DGA asa cum ne-a obisnuit care se ocupa numai de gainarii de anchete cum e si asta,marea coruptie de la MAI care a lasat judetul fara paduri si prada interlopilor ”fraternizati” cu sefimea din Politie ramane neatinsa.
    Altii platiti degeaba cu salarii colosale si pensii speciale.
    Romania,statul esuat de coruptie si incompetenta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.