MedievArtFest Târgu Neamţ / zilele 1 şi 2 / 101 FOTO

Recurs la istorie, lume frumoasă, domniţe şi scutieri, jupâniţe şi cavaleri, tradiţii curate, spectacole cu parfum medieval, placinte ca la mama acasă, sloi la ceaun, tochitură ca altădată, o bere răcoritoare sau o pălincuţă „medicament curat” – sunt doar câteva din ingredientele gustate (la propriu sau la figurat) de turiştii sau nemţenii care în aceste zile au fost la MedieArtFest Târgu Neamţ 2014.

Că place sau nu unora, toţi cei prezenţi au remarcat victoria autenticului în faţa kitch-ului (care, altminteri, sufocă astfel de manifestări). Selecţia negustorilor de suveniruri sau a celor prezenţi cu diverse standuri a limitat foarte mult imaginea şi prezenţa tip „Ţiganiadă”, sub toate aspectele nefaste ale fenomenului.

Fotografiile din aceast[ pagină sunt din primele două zile de festival, doar de la manifestările la care a ajuns aparatul foto care prestează pentru vestea.net… Acţiunile care meritau văzute şi imortalizate au fost, cu siguranţă, mult mai multe.

Imaginile din această selecţie pot fi preluate şi folosite de orice persoană sau entitate juridică. Menţionarea sursei rămâne la latitudinea fiecăruia şi a principiilor celor care vor folosi această oportunitate.

Daniel Vinca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.