Medicii de la Interne dau replica Managerului de Spital: Gărzile la alte secții nu pot fi obligatorii oricum!

Medicii de la Secția Interne a Spitalului Județean Neamț dau replica managerului Spitalului, Alexandru Filimon care, în mai multe rânduri – inclusiv în conferința de presă de ieri – a motivat înlocuirea din funcția de șef al Secției a dr. Bararu.
Termenii „înlocuire” sau „demitere” sunt relevanți ca percepție publică, în fapt, juridic, procedura e un pic diferită fiind vorba de încetare a unui mandat al unui șef de secție interimar.
Replica vine de la dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, fost manager al spitalului, fost director medical și, acum, șef interimar al secției. De fapt, și aici, e vorba de o șefie tot ca percepție publică. Juridic, dr. Atănăsoaie nu a acceptat funcția și e vorba de „preluare atribuții”, pentru că, totuși, cineva, trebuie să organizeze acea Secție în lipsa unui șef oficial.

Principalul mesaj din replica asumată de dr. Atănăsoaie în numele colegilor ei este că, legal, medicii nu pot fi obligați să facă gărzi în afara secției lor.

„1 – Medicii angajați ai spitalului public au obligația să acopere linia de gardă în specialitatea în care sunt confirmati.
2 – Contractul suplimentar de gărzi este individual, medicii pot face gărzi și în alte spitale și in specialități înrudite dacă doresc.
3 – Șeful secției nu poate obliga nici un medic să facă gărzi (sau să nu facă) atât timp cât linia secției e asigurată. Medicii pot face, DACĂ DORESC, gărzi în spitalul județean Neamț, la spitalul din Moinești sau chiar la Paris.
4 – Medicii care nu au contract suplimentar de gărzi au obligația să facă lunar minim 18 ore de gardă. Există astfel de medici în spitalul județean care sunt protejați de manager și care nu fac nici o oră de gardă.
5 – Nici nu s-a pus problema de a refuza cazarea altei secții pe timpul renovării oncologiei. Noi am trimis o adresă în care ceream ca această împărțire a paturilor pe cele 4 etaje să fie făcută în mod egal, în așa fel încât pacienții fiecărei secții să beneficieze de condiții similare de cazare
6 – Sectia medicină interna, ca de altfel întreg spitalul, a muncit în aceleași condiții cu secția de boli infecțioase. A fost o perioadă grea acum încercăm fiecare să ne revenim, să tratăm pacienții în funcție de specialitatea pe care o
avem.
7 – Un șef de secție care în toată cariera sa nu a avut nici o abatere nu poate fi demis pentru că ceilalți medici din secție nu au dorit să facă gărzi în plus. Repet, contractul de gărzi suplimentare este INDIVIDUAL.

Și am uitat…când nu este medic de gardă la boli infecțioase ne ocupăm noi, interniștii. Nici un pacient nu rămâne fără consult” – precizează medicii de la interne în replica remisă redacției Vestea de dr. Atănăsoaie.

D.V.

One thought on “Medicii de la Interne dau replica Managerului de Spital: Gărzile la alte secții nu pot fi obligatorii oricum!

  1. Doamnele si domnii medici de la „Interne” nu prea au „dorit” sa se implice in sprijnul altor sectii/compartimente in perioada pandemiei si, in general , nu prea „doresc” sa faca nimic!La program vin cand au chef si fac ce vor, nu colaboreaza cu celelalte sectii din spital.In schimb „doresc”, cu multa placere ,sa primeasca salarii de 20.000 -30.000 lei lunar!Dl. Filimon nu e usa de biserica, dar a incercat sa faca putina ordine in spital si, de aceea, lenesii si incompetentii il lucreaza pe la spate…

Lasă un răspuns