Mediafax: Ilie Micolov a murit în satul Oglinzi din judeţul Neamţ!

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov a murit, sâmbătă după-amiaza, în locuinţa sa din Oglinzi, judeţul Neamţ, anunţă Mediafax, nu la Spitalul Judeţean Neamţ cum declarase, iniţial, un oficial al unităţii sanitare. O verişoară a artistului a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta suferea de o boală incurabilă.

Cântăreţul Ilie Micolov a murit sâmbătă, la vârsta de 68 de ani, în casa lui din localitatea Oglinzi, din judeţul Neamţ, unde a fost îngrijit până în ultima zi de o verişoară, menţionează Mediafax.

„Domnul Micolov a murit astăzi (sâmbătă – n.r.). Eu sunt o rudă care a avut grijă de el până în ultima clipă, o verişoară. Informaţia care a apărut astăzi, mai devreme, este complet eronată, deoarece dumnealui a murit în casa din localitatea Oglinzi. A avut cancer osos în metastază. El nu a murit la spital, aşa cum s-a spus”, a afirmat femeia ciitată de agenţia de presă. Aceasta a adăugat că artistul a avut metastază şi diverse complicaţii, fiind internat în urmă cu o lună din cauza unei fracturi.

„A avut multe complicaţii. El a fost internat în trecut la spital, cu fractură de femur. La spitalul din Piatra Neamţ i s-a făcut şi computer tomograf, dar a fost externat pe 2 iulie. Ieri (vineri – n.r.) i-am serbat ziua de nume, că a fost Sfântul Ilie, şi-a cântat şi el «La mulţi ani!»… Asta e! Vă spun sincer, sunt terminată psihic. Eu răspund şi la telefoanele lui, şi la telefonul meu… Marţi va avea loc înmormântarea, la Suceava, în locul natal, la părinţii lui”, a adăugat verişoara artistului.

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov s-a născut la Suceava şi a învăţat să cânte la chitară la vârsta de 12 ani. După finalizarea studiilor, a fost economist la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava şi, o perioadă, consilier pe teme muzicale la radio. A apărut în spectacolele teatrului „Constantin Tănase” şi a avut numeroase turnee, alături de formaţia „Romanticii'”.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia „Dragoste la prima vedere”, care a cucerit definitiv publicul prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise chiar de el.

Astfel, datorită popularităţii câştigate, i s-a propus imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan, albumul fiind reeditat de aproximativ 20 de ori, până a ajuns să se vândă în peste 600.000 de exemplare.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns