Mazilirea lui Jănel Iosub din Piaţa Mărăţei naşte controverse

Ioan-Fiterau-1-bis-horz

Până de curând, Jănel Iosub (pietrean cunoscut mai ales pentru bătăliile duse cu dosta conducere de la Serviciul de Ambulanţă) lucra ca administrator la Piaţa Mărăţei.

Ghinion însă şi aici pentru el!… O decizie a conducerii adminitrative îl scoate din funcţia respectivă. El spune că “decizia golănească” îl lasă fără muncă, conducerea firmei Urban susţine că urmează a fi redistribuit pe alt post, “conform pregătirii”.

Publicăm mai jos memoriul adresat vestea.net de Jănel Iosub dar şi un punct de vedere, sintetic, al directorului de la Urban (cu menţiunea că acesta din urmă nu e în localitate, are o problemă personală, şi şi-a rezervat dreptul de a răspunde în extenso, punctual, atunci când va reveni la serviciu.

Iosub: Am fost acuzat că vreau să fiu director la Urban

<<Dupa plecarea directoarei Elena Boiangiu de la Urban, odata cu ascensiunea fulminanta a consilierei PSD Simionica si arondarea societatii Urban PSD-ului s-au creat unele disensiuni intre noi directori  PSD si unii administratori de piata. Dupa  plecarea fostei directoare, ca director din partea PSD Neamt a fost numit dl. Timaru  Neculai. Deoarece erau unele probleme de conflicte de interese, acesta fiind si consilier local, dl Timaru a fost trecut in schema URBAN-ului
ca inginer sef, iar atributiile scriptice i-au fost arondate directoarei de investitii de la   Urban, CARUCERU Georgeta. De fapt dl Timaru conducea Urbanul. Nu s-a intamplat nimic in  sensul pozitiv, crestere economica, eradicarea diferitelor activitati cu inclinatii   oneroase, etc. Deci omul venea, lua salar si cam atat. Odata cu iesirea dlui Timaru la pensie, acesta nemaiputand cumula  functia
de consilier local cu cea de director general, dna  Simionica impreuna cu deputatul Marcoci Vlad l-au instalat pe fostul director de la PAL Fiterau Ion,  acesta fiindu-i sef la PAL dnei Simionica. La scurta vreme acesta a  dat dovada de un comportament dictatorial, tipand si   terorizand angajatii Urbanului, spunand:
 „toti sefi de piata angajati de Gheorghe Stefan sunteti niste mafioti”! Binenteles ca subsemnatul i-a raspuns pe masura, fapt care a dus la stabilirea unor relatii viscerale intre mine si el.
Apogeul  a fost atins atunci cand i-am comunicat aceste aspecte dlui primar Stefan, acesta intrebandu-i pa Simonica si Fiterau daca  subsemnatul nu are probleme la serviciu, de ce un astfel de comportament. Atunci cuplul FITERAU-SIMIONICA si-au propus sa ma elimine. Faptul ca  eu am avut curajul sa ridic anumite  probleme in societate, le-a creat mai mult  interes sa scape de mine. Am fost acuzat in doua randuri ca doresc sa-i iau locul de director la URBAN si ca nu sunt barbat sa recunosc!  Binenteles ca totul era paranoia…

Apoi am arata un contract incheiat cu un membru PSD pt monitorizare video si senzori de miscare in piata Maratei, unui ziarist si bineinteles ca am fost chemat si mi-au spus ca divulg secrete de serviciu. I-am reamintit ca URBANUL este instituitie publica si ca nimic nu ma impiedica. Valoarea contractului cadru era in valoare de 97 milioane lei vechi, plus aceeasi investitie la piata Darmanesti. Am avut curajul sa spun ca aceste investitii sunt nerentabile, lucru care l-a iritat groaznic. Am contractele. In data de 20. mai 2015 dupa nenumarate amenintari anterioare ca va schimba organigrama si eu voi fi dat afara de la piata, in sedinta C.A membrii C.A au fost pacaliti ca piata nu mai are activitate si ca eu pazesc tonete goale. La plecarea mea din piata am lasat o carmangerie care avea o chirie de 2.500 lei lunara, un bar care platea 2.000 lei lunar, un alt bar care platea 800 de lei lunar, doua chioscuri care plateau lunar 750 de lei, doua aparate de cafea care plateau 300 lei lunar si doua- trei tonete care mai aduceau 700 lei lunar. Subsemnatul incasa 1.400 lei lunar plus 850 lunar contributii la stat, In afara de mine nu mai era femeie de serviciu, paznici sau alt personal auxiliar. Pt cine stie matematica din clasele elementare scade din totalul incasarilor salariul meu si contributia si se vede din avion ca piata nu  mergea pe minus!!!

A fost pretextul si apanajul directorului care in trecut m-a facut mafiot fara vreo proba, Am fost detasat in concediile colegilor din celelalte piete, unde am respectat comerciantii si am fost respectat, mi-am indeplinit sarcinile de serviciu si mai mult incasarile conform unui registru de la secretara directorului a aratat faptul ca atunci cand am condus celelalte piete incasarile au crescut de 3,4,5,7 ori.
Intrebat cum este posibil sa aduc atatia bani, am raspuns nonsalant; eu nu fur si nu bag in buzunar. Aduc bani pt ca toti colegii sa-si ia lefurile. Documentul care ma lasa in aer, este facut golaneste si voi castiga in instanta. Din document nu
reiese ca sunt dat afara, insa, asta este alta discutie.
Problema se pune astfel: daca piata era nerentabila, de ce a pus alta persoana sa o administreze? Care sunt avantajele financiare? Nu este o razbunare ordinara comandata si bine ticluita? Insa, cine ridica primul sabia, de sabie va pieri!!

Jănel Iosub>>

 

Fiterău: Nu se mai justifica postul ocupat de Iosub

Directorul de la Urban, Ioan Fiterău a prezentat un succint punct de vedere rezervându-şi dreptul de a reveni cu clarificări suplimentare: “Domnul Jănel Iosub nu a fost dat afară de la Urban. E vorba de decizii ale conducerii şi ale C.A. prin care eficientizăm activitatea. Postul ocupat de acesta nu se susţinea financiar, aşa că domnul respectiv urmează să primească alte însărcinări, în conformitate cu pregătirea sa. Şi ţin să subliniez că nu a fost nici hărţuit nici altceva de genul acesta. O să văd şi eu exact ce susţine, punct cu punct şi, dacă e cazul, voi reveni cu precizări suplimentare”.

Într-o vreme în care şi apele la Primăria Piatra Neamţ au fost extrem de tulburi, instabilitatea formulei de conducere ţinând agenda zilei timp de mai bine de o lună, nu e de mirare că astfel de valuri se propagă şi spre firmele Consiliului Local Piatra Neamţ. Care firme oricum au un sac de probleme şi fix tensiuni conducere-salariaţi nu le trebuie…
Din păcate, presa lucrează cu materialul clientului, cu memorii, reclamaţii, sesizări care pleacă de la situaţiile din aceste instituţii, firme, entităţi.

Fidel idei de libertate de exprimare (evident, în limitele legii), site-ul vestea.net oferă şi pe acest subiect (ca în toate cele abordate) posibilitatea oricăror părţi implicate de a-şi promova, la rândul lor, punctele de vedere. Aşa că dacă sunt şi alte persoane care cred că au ceva de spus, într-un sens sau altul, nu trebuie decât să-şi sintetizeze ideile şi să dea un semn (mail sau telefon).

Daniel VINCA

 

6 thoughts on “Mazilirea lui Jănel Iosub din Piaţa Mărăţei naşte controverse

  1. Daca va este asa de drag vorbaretul asta de Janel de ce nu-l luati la vestea ca sa se dea apoi sef si mare destept si la voi?

  2. Peste tot unde un administrator nu face își face treba, și asta se poate vedea din lipsa încasărilor, din standurile și tarabele goale, acesta, administratorul adică, poate fi schimbat cu cineva potrivit acestui post. Nu este dl. Iosub bătut în cuie acolo așa că vrem să vedem pe cineva care să administreze cu adevărat o piață.

  3. Acest Jănel Iosub, nu este același care cerea 15 milioane pe lună de la Publiserv, pentru că, chipurile, a salvat el, vezi Doamne societatea de la insolvență? Omul profită de libera exprimare, dar toată lumea care îl cunoaște știe că are un caracter urât. Jănele, părinților și copiilor tăi probabil le este rușine cine esti. Amintește-ți doar campania electorală din 2012, cum umblai din ușă în ușă și ce făceai. Nimeni nu te apreciază din Primărie, toată lumea știe cum ai ajuns la Urban!

  4. Mare este gradina lui Dumnezeu si multi prosti o populeaza!! In primul rand am sa-i raspund lui Popescu: poate ai vrut sa spui ca nu e mosia masii directorului, pt k eu am facut diferite solicitari inscrise pt micsorarea chiriei, aducerea de noi comercianti etc! Insa, intr-o zona unde se consuma votca si vin la 1 leu paharul, iti dai seama k nu vorbesti de doctori sau academicieni! Intr-un fel imi pare bine ca prostimea se solidarizeaza cu cei care au jefuit Urbanul si banii publici, cu cei care vor da pe sub mana aceasta piata, iar cei din zona Maratei sa stea pana cand voi face eu piata acolo! Nu raspund fiecarui inept in pate, insa, pot spune cu siguranta ca intr-o zona saraca lumea este proasta cu duhul!!

  5. Popescule daca le stii pe toate poate dai si tu un interviu sustinut de probe. Asa ca lacheu al sistemului si mare pupincurist este usor sa latri! Piata a fost dusa spre neant nu din vina mea dobitocule, ci a smecherilor care vor sa o dea pe nimic! Daca vrei vino sa ne cunoastem pt mai multe detalii! Tu probabil ai alt nume si poti fi gagicuta aia care o lua directorul cu masina urbanului in fiecare dimineata si o ducea la serviciu ei! K de masina a devenit proprietatea lui, iar faptul ca motorina este consumata din banii contribuabililor nu intereseaza retardati de teapa ta. Ia intreaba directorul de ce nu mai are curajul sa mearga in noul bazar numit closet?! Ii sparg aia capul si nu mai trece pe acolo! Oameni neavizati ca tine care manaca parizer ieftin si le curg din gura, nu au cum sa inteleaga ceea ce se intampla!!

  6. Foarte frumos limbaj domnule Iosub Jănel ! Prea mare importanță vă dăm, când, de fapt, singurul lucru care ar trebui făcut ar fi să vi se impute proasta gestionare a pieții….

Lasă un răspuns