Măzărianu dă lovitura momentului în Liga 2! Marcel Pușcaș, președinte la CSM Ceahlăul!

Cunoscutul Marcel Pușcaș este noul președinte al CSM Ceahlăul, informația fiind confirmată atât de Anton Măzărianu (patronul de facto al echipei de fotbal) dar și de redutabilul om de fotbal.

Comunicatul CSM Ceahlăul: Pușcaș, un brand al fotbalului românesc

Comunicatul de presă emis de clubul nemțean îl descrie pe noul președinte drept un brand al fotbalului românesc, amintind și de echipele de top pentru care a jucat (inclusiv Steaua sau Rapid) dar și de candidaturile la șefia FRF.

”Marcel Pușcaș va fi noul președinte al CSM Ceahlăul
CSM Ceahlăul Piatra Neamț îl va avea ca președinte pe Marcel Pușcaș din vara acestui an. Ajuns la vârsta de 63 de ani, Marcel Pușcaș este unul dintre personajele cunoscute din fotbalul românesc. A fost jucător la FC Bihor Oradea, în orașul natal, apoi la Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil. La Steaua București a fost președinte între 1996 și 1998, iar în perioada 2018-2020 a ocupat aceeași funcție la FC U Craiova, după care, în cadrul aceluiași club patronat de Adrian Mititelu, a ocupat funcția de director din 2021 până în 30 iunie 2024. De asemenea, Marcel Pușcaș a fost de două ori candidat la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.
Marcel Pușcaș, noul președinte al CSM Ceahlăul Piatra Neamț:
«În primul rând salut toți suporterii Ceahlăului. Am acceptat oferta venită de la Piatra Neamț pentru că mi s-a vorbit despre un proiect care presupune formarea unei echipei competitive, care să practice un joc frumos, să atragă suporterii, să creeze emulație în oraș, după care să țintim și mai sus în viitorul apropiat. Acum știu că obiectivul este menținerea în Liga 2, dar în condițiile formării unei echipe competitive. Menținerea este una, dar să o faci jucând frumos și bine este altceva. Dacă echipa va fi așa cum ne-o dorim, consider că obiectivul este realizabil și chiar putem să-l depășim. Nu mă pronunț încă, fiindcă nu cunosc lotul de jucători, dar voi veni și îi voi vedea la pregătire. Știu că sunt foarte mulți jucători noi și nu am o imagine asupra situației de acolo. De săptămâna viitoare voi intra în pâine, cum se spune. Discuțiile mele cu reprezentanții CSM Ceahlăul au început după despărțirea de FC U Craiova, adică de câteva zile. Nu a fost o decizie greu de luat pentru a veni la Piatra Neamț. Eu cunosc în mare situația de la Piatra Neamț, condițiile de pregătire de la Piatra Neamț și știu că multe din cluburile de Liga 1 tânjesc după ceea ce este la Piatra Neamț din acest punct de vedere. Sper să facem treabă bună împreună».
Alte noutăți în cadrul clubului nostru vor fi prezentate ulterior”, punctează comunicatul Ceahlăului.

Marcel Pușcaș: „Obiectivul este crearea unei echipe competitive caree să joace frumos”

Noul președinte devoalează deja obiectivele stabilite cu finanțatorul: formarea unei echipe competitive care s[ practice un fotbal plăcut pentru tribună.

”Marți a apărut această oportunitate de a veni la Ceahlăul. Am avut o discuție cu domnul Măzărianu, cu care m-am întâlnit pentru prima dată, mi-a plăcut proiectul și am acceptat. E un proiect frumos la Ceahlăul, un oraș cu tradiție în fotbal și care nu-și merită locul doar aici. S-au făcut pași importanți, dar se mai pot face.
Obiectivul este formarea unei echipe competitive, care să joace frumos și să atragă lumea la stadion, să aducă suporterii în tribune. Ne dorim să fie din emulația care a fost în trecut la Piatra Neamț. Asta e cel mai important și sperăm să facem treabă bună împreună. Nu vorbesc despre play-off. Dacă ai o echipă competitivă, probabil vor veni și rezultatele. Dar mai întâi trebuie să avem o echipă”, a declarat Pușcaș pentru Liga2.ro.

Noul președinte a mai punctat că nu s-a întâlnit încă cu antrenorul Marco Veronese dar că și cu acesta și cu restul staffului va avea o primă întâlnire marți, urmând ca încă de atunci să se pună de acord cu acesta de ce jucători mai e nevoie, pe ce posturi.

Măzărianu: Pușcaș va avea puteri depline

Prima declarație pe acest subiect a finanțatorului Măzătianu este una prin care anunță puteri depline pentru noul președinte, adică un mesaj care să încredere totală lui Pușcaș.

”Am avut niște discuții cu Marcel Pușcaș, la care am ajuns din recomandări și am considerat că este momentul să luăm și această decizie într-un final. Pentru că împreună cu ce parteneri mai avem la club am considerat că ar fi cea mai bună variantă la club. Am avut o întâlnire și astăzi, a fost la Piatra Neamț, iar de săptămâna viitoare va intra în pâine. Nu am fixat încă un obiectiv, important este să ne reorganizăm, să facem o bază solidă care să ne permit eventual într-un an sau doi să accedem în Liga I. Este președintele asociației, dar și președintele clubului. Adică un președinte cu normă întreagă, va avea conducerea exclusivă a întregului club, cee ace înseamnă echipa de Liga 2, echipa de Liga 3, plus Centrul de Copii și Juniori. Am bătut palma astăzi și am și parafat contractul”, a declarat Anton Măzărianu pentru Liga2.ro.

În această vară, Ceahlăul s-a despărțit mai întâi de președintele executiv Cătălin Anton și, apoi, de președintele Consiliului de Administrație Daniel Mahu Moisii.

Ceahlăul și-a reluat antrenamentele din 24 iunie cu un lot total reașezat dar până în prezent nu a anunțat oficial nicio achiziție, Măzătianu precizând într-o emisiune la un post local că nominalizările noilor fotbaliști vor fi făcute public în 1-2 săptămâni.
Între timp, pe net au apărut imagini cu Măzărianu și antrenorul Veronese care au urmărit împreună un antrenament al celor aflați în pregătiri.

În ultimul timp, Pușcaș a fost președinte al unor echipe din Craiova. La 1 iulie s-a despărțit de FCU Craiova, echipă retrogradată în această vară în Liga 2.

De-a lungul anilor, Pușcaș a fost și ceea ce s-ar numi un om cu influență și la Federație dar și în fotbalul românesc în ansamblul lui. Nu de puține ori opiniile sale despre probleme importante de la ordinea zilei au constituit fie motiv de dezbatere publică, fie au fost aplicate instant de șefii fotbalului românesc. Un astfel de moment a fost atunci când Puiu Iordănescu a fost numit, în 2014, din nou ca selecționer al Naționalei.

D.V.