„Mâtzele negre” Venus n-au avut adversar: Două victorii categorice, la zero, în turneul de la București!


Elevele Clubului de rugby Venus Rifil, pregătite de profesorul Eusebiu Popa, s-au întors cu două locuri I de la competițiile desfășurate la Mamaia și București, în perioada 24 iunie – 2 iulie.
Este o diferență foarte mare atunci când joci pe nisip, față de meciurile desfășurate pe iarbă, dar fetele s-au adaptat foarte bine iar rezultatele obținute dovedesc din plin acest lucru”, a ținut să puncteze profesorul Eusebiu Popa.
Rezultatul „mâtzelor negre” este cu atât mai meritoriu, cu cât în competiția de la Mamaia au concurat cu jucătoare dintr-o categorie superioară de vârstă. „La Oval Beach 5, competiție de rugby pe plajă la care au participat și CSM Suceava și echipa Clubului Sportiv Parohial Ștefan cel Mare și sfânt, fetele mele – care fac parte din categoria de vârstă 12-14 ani au intrat în joc împotriva unor adversare din categoria 15-18 ani. Cu toate acestea, fetele nu s-au descurajat nicio secundă, pentru că deviza lor a fost „Nu contează pe cine avem în fața noastră, ci pe cine avem alături”, a adăugat Eusebiu Popa.
Drept dovadă, la competiția de la București, mâtzele au disputat două jocuri în compania Clubului Sportiv Parohial „Ștefan cel Mare și Sfânt”, ambele fiind câștigate cu scoruri categorice: 40-0 și 30-0. La finalul competiției, nemțencele au fost invitate de organizatori să facă un meci demonstrativ, așa că s-au împărțit în două echipe – Venus Rifil și Venus Dinamic 92, iar jocul s-a încheiat la egalitate.
La ambele turnee, Irina Sălăvăstru a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare, în timp ce Diana Aparaschivei a fost catalogată ca fiind cea mai bună jucătoare în competiția de la București.
Au fost performanțe obținute cu foarte multă muncă, sacrificiu dus la extrem, pasiune, disciplină și spirit de echipă. Problemele de sănătate nu m-au ocolit nici în ultima perioadă, dar singura mea dorință este să pot merge mai departe și să mă ocup de echipă, indiferent de riscurile la care mă expun. Țin să mulțumesc partenerilor noștri care ne-au fost și ne sunt mereu alături – Rifil, Dinamin 92, Temad, TCE 3 Brazi, Cibibon și Kevin Kelly, cei care au înțeles și au apreciat eforturile constante ale elevelor mele”, a conchis Eusebiu Popa.

Lotul Clubului Venus Rifil:

Rebeca Loghin – căpitan
Diana Aparaschivei – vicecăpitan
Andreea Petraru
Irina Sălăvăstru
Alexandra Barna
Fabiola Bortă
Beatrice Munteanu
Diana Mîndrilaș
Andreea Iacoboaia

Acestora li se adaugă jucătoarele nou-venite, Adelina Stoian, Ana Humă (Negrești), Iulia Bonteanu și Ilinca Toader (Bodești), Laura Murariu și Elena Grosu (ambele de la Negrești).

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns