Măsuri diferite la PNL Neamţ: pentru aceleaşi motive, unul retrogradat, altul avansat

diaconu 1 bf 

Schimbarea din funcţia de preşedinte a PNL Piatra Neamţ a senatorului Eugen Ţapu cu politicianul mai puţin cunoscut Iulian Luca ridică serioase semne de întrebare cu privire la aplicarea aceloraşi principii în interiorul aceleeaşi echipe.

Cel puţin câteva motive imputate de preşedintele PNL Neamţ, deputatul Dorinel Ursărescu sunt şi în curtea lui Luca:

1.REZULTATE PROASTE LA EUROPARLAMENTARE LA PIATRA NEAMŢ. Organizaţia liberală la care Eugen Ţapu era preşedinte şi Iulian Luca, vicepreşedinte a obţinut un modest 9 la sută. Nu ştim ca Luca să fi obţinut, pe o responsabilitate directă (organizaţie de cartier, de zonă) vreun scor colosal întrucât nici organizaţia, nici el, Luca, nu a explicat dacă a avut o activitate electorală clară, cu o delimitare bine definită.
Mai mult, imediat după anunţarea rezultatelor, Luca şi-a anunţat demisia din funcţia de vice la municipiu dar nu şi din cea de vicepreşedinte la organizaţia judeţeană. Care organizaţie judeţeană obţinuse tot un scor catastrofal, 12 procente, mult sub targetul anunţat de liderul PNL Neamţ, de 20%.

diaconu2f2.RELAŢIA AMICALĂ CU MIRCEA DIACONU. Lui Ţapu i s-a reproşat că a participat la lansarea unei cărţi a actorului şi omului politic Mircea Diaconu (cu câteva zile înainte ca acesta să anunţe că va candida independent). Faza cel puţin interesantă este că şi Iulian Luca a participat la acea întâlnire organizată sub egida Bibliotecii Judeţene Neamţ (vezi fotografiile anexate, primite de la un coleg din presa – scuze pentru calitatea scăzută a acestora, dar sunt capturi foto de pe material video). După cum se vede în una din fotografii, Iulian Luca stătea şi el la rând ca să primească un autograf de la Diaconu.
În PNL circulau ulterior alte întrebări. E adevărat că Iulian Luca a semnat pe listele depuse de Diaconu pentru ca acesta să poată participa la alegeri? Cât de adevărat şi corect este răspunsul: “Nu am încălcat nicio lege, că nu am semnat apoi şi pentru listele PNL”?

 

Toate aceste coincidenţe de mai sus arată, de fapt, că motivele care au stat la baza îndepărtării lui Eugen Ţapu sunt aplicabile doar lui şi că, real, sunt doar pretexte într-o bătălie personală Ursărescu – Ţapu.

vestea.net

2 thoughts on “Măsuri diferite la PNL Neamţ: pentru aceleaşi motive, unul retrogradat, altul avansat

  1. pot eu sa confirm: Iulian Luca a fost singurul din biroul local care nu si-a luat nicio responsabilitate la alegerile europarlamentare. Consilierii locali au avut cate un cartier in responsabilitate, iar ceilalti au fost presedinti de organizatii locale. Singurul care nu s-a implicat cu nimic, decat prezenta la sedinte a fost dl Iulian Luca. Dar ce mai conteaza, eu il astept sa-mi fie presedinte si sa bage bani, sa aduca oameni si sa scoata scor de scor la piatra neamt. Nu pot sa ma abtin din ras :)))

  2. In curand, in Biroul Local de la PNL Piatra Neamt va fi o emulatie de patriotism local si de cumetrie. Dupa modelul partidelor la care Luca Iulian a mai primit stampila, vor fi doi membri, el si PRETENUL Marcovici. Luca este o nulitate politica, a fost pus de Ursarescu pe functie pentru ca nu are nici personalitate si nici resurse pentru ca PNL Piatra Neamt sa devina o forta. Daca vrei sa omori un partid la Piatra Neamt pui in frunte de-alde astia cu membri de pe cruci din cimitir, ca Luca Iulian.

Lasă un răspuns