Mașina Jandarmeriei, parcată pe sistem „bombardier”! Trotuar blocat total pentru mamele cu căruț de bebe!

O mașină a Jandarmeriei a fost fotografiată în Piatra Neamț parcată într-o manieră de sfidare totală la adresa pietonilor. Pusă pe mijlocul trotuarului, mașina lasă loc circa 20-30 cm atât în stânga cât și în dreapta ei, loc insuficient (după cum se vede din imagini) ca pe lângă ea să poată trece un o persoană într-un căruț pentru invalizi sau o mămică cu un căruț în copii.

„Așa da. Bravo! Jandarmii ajută și ei cum pot la fluidizarea traficului rutier din Piatra-Neamț și își parchează mașinile de serviciu pe trotuar. Nu au văzut probabil ca la câțiva metri era o parcare pentru persoanele cu handicap și puteau lăsa tigaia acolo fără teama de a fi blocați. PS. Strada Poștei e zona” – spune pe facebook Ionuț Antoniu Lovin, cel care a postat și pozele din acest articol.

Pentru cei care cunosc topografia orașului Piatra Neamț, mașina este parcată pe străduța perpendiculară cu Strada Alexandru cel Bun (pe care este amplată și Prefectura Neamț care coordonează activitatea Jandarmeriei Neamț).
Pe colțul dintre această stradă și strada Poștei este și un sediu al Tribunalului. Dar arestații sunt duși la instanțe cu duba (nu cu autoturisme), așa că nici această scuză nu poate fi invocată. Iar dacă este vorba despre orice altceva (transport corespondență, verificarea jandarmilor aflați în serviciu pază instanțe etc), nefiind vreo misiune care să justifice parcarea în acest mod, e vorba doar de lipsa de educație și de respect pentru pietoni.

Deși de la postarea de pe facebook și până la publicarea acestui articol au trecut mai bine de 2 ore, Jandarmeria Neamț nu a remis presei niciun comunicat de presă în care, alături de obligatoriile scuze, să explice situația, eventual să anunțe și sancțiunea internă dictată împotriva celui care face arma de râs. Și nici pe pagina de facebook jandarmerianeamt nu a apărut vreo postare în acest sens.
Chiar și de ar fi fost vorba de jandarmi din alt județ (Bacău, de exemplu), cei de la Neamț erau obligați să comunice pe acest subiect, ei fiind primii vizați.

Sau, poate, fiind săptămâna dinaintea Sărbătorilor de Paști, onor comandanții Jandarmeriei Neamț sunt ocupați cu alte priorități…

Daniel Vinca
sursa foto – facebook, Ionuț Antoniu Lovin

One thought on “Mașina Jandarmeriei, parcată pe sistem „bombardier”! Trotuar blocat total pentru mamele cu căruț de bebe!

  1. E plin orasul de astfel de specimene.
    Nimeni nu-i sanctioneaza.
    Politia Locala e fix ZERO BARAT cat despre Politia Municipala ea nu mai exista de ani de zile orasul fiind prada tuturor derbedeilor si analfabetilor care faca ce vor in acest oras lasat de izbeliste.

Lasă un răspuns