Maşină de patrulare şi intervenţie a Poliţiei Neamţ! Şefii merg cu Duster la şedinţe şi festivităţi!

Fotografia de mai sus nu prezintă o maşină de Poliţie amplasată în vreun muzeu ci una aflată, în această toamnă, în misiune. Autoturismul face parte din dotarea Poliţiei Tîrgu Neamţ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi este folosită de poliţiştii de la Ordine Publică.
Adică de cei care trebuie să patruleze, să menţină ordinea publică, să alerge după hoţi atunci când sunt alertaţi, să intervină la scandaluri mai mici sau mai mari. Sau chiar la adevărate măceluri, cum a fost şi cel în care s-au încăierat peste 60 de ţigani din oraş şi din comuna Vînători Neamţ.
Ca să nu fie vorbe şi să creadă cineva că maşina era parcată şi nefolosită, venim cu o altă imagine în care se văd şi poliţiştii care tocmai coborâseră din ea.


Evident că nu e singura maşină din dotarea Poliţiei Neamţ care este în acest hal. Şi alţi agenţi de Poliţie, de la ordine Publică (din oraşe) sau de la posturile comunale îşi desfăşoară activitatea în adevărate „sicrie pe 4 roţi”, cum le descriu liderii sindicali.

Asta nu înseamnă că toate maşinile din parcul auto al IPJ Neamţ arată la fel. Nu. Sunt şi maşini mai noi, mai bune şi e clar că cele mai performante sunt Duster-urile cu care merg şefii la şedinţe de bilanţ sau la manifestări festiviste.

Oricum, trendul din ultimii ani arată că Ordinea Publică a devenit Cenuşăreasa Poliţiei Naţionale. În timp ce au tot apărut compartimente şi departamente noi spre care au migrat diverşi poliţişti, schema de personal de Ordine Publică a fost constant diminuată, probabil sub pretextul că pe aceeaşi zonă au acum atribuţii şi Jandarmeria şi Poliţia Locală.
Cert este că dacă în municipiile din Neamţ (Piatra Neamţ şi Roman), acum 15-20 de ani erau chiar şi câte 10 de patrule de poliţie (pedestre sau auto) pe o tură, acum pe traseu mai e o patrulă, maxim două, pe tură.

Iar în tot acest timp, faptele care atentează la siguranţa cetăţeanului au crescut, s-au multiplicat şi în cifre dar şi ca tipologie şi dinamică.

Daniel VINCA

 

One thought on “Maşină de patrulare şi intervenţie a Poliţiei Neamţ! Şefii merg cu Duster la şedinţe şi festivităţi!

  1. Asa este!Politia s-a umplut de pile si pitipoance, iar ordinea publica este lasata la urma!Mai mult, multi dintre sefi sunt in relatii foarte stranse cu interlopii sau cu personaje din alte institutii ale statului cu care au format, intr-adevar , o structura de putere paralela…

Lasă un răspuns