Marius Rogin vrea din nou în politica nemțeană! Anunț făcut de senatorul Țapu

Fostul deputat de Neamț (acum consilier în Consiliul General al Municipiului București) vrea să revină din nou în politica nemțeană. Anunțul a fost făcut la sfârșitul ședinței BPJ PNL Neamț de vineri, de către senatorul Eugen Țapu, la capătul a 3 ore de discuții despre debandada de la PNL Piatra Neamț astfeș că, fiind deja și ceva rumoare în sală, sursele Vestea au spus că nu a fost foarte clar dacă Rogin are deja acceptul organizației locale Piatra Neamț sau nu.

Cert este că Țapu a vorbit despre intenția lui Rogin de a deveni membru în organizația locală de la Piatra Neamț. Până la decizia de dizolvare a BPL PNL Piatra Neamț, nu ar fi fost vorba decât de o formalitate, din moment ce forul respectiv era controlat și condus de facto de un fost subordonat al lui Rogin.

Rogin a fost deputat de Neamț în două mandate, 2004-2008 și 2008-2012. Primul mandat l-a obținut pe listele D.A. (PNL plus PD), ca membru PD, după ce Traian Băsescu a spus că nu vrea să-i mai vadă pe liste nici pe Ioan Onisei, nici pe Ioan Șendrea, după rezultatele dezastruoase la alegerile locale din vara lui 2004. Al doilea mandat l-a obținut pe Colegiul 7 (Tîrgu Neamț și zona adiacentă), susținut nu doar de PDL ci mai ales de primarul controversat de atunci, Decebal Arnăutu. În 2012, Rogin a fost zdrobit la votul de pe același colegiu de către candidatul USL, Ionel Arsene (PSD).

La scurt timp după ce și-a pierdut dregătoria de deputat, Rogin s-a mutat în București. Trece la PNL înainte de oficializarea fuziunii PNL-PDL și apoi, pentru o perioadă, este unul din cei doi copreședinți PNL ai organizației sectorului 4. Mesagerul de Neamț lega transferul lui Rogin de la PDL-ul nemțean în PNL-ul bucureștean de un anumit sprijin pe care acesta l-ar fi primit pe linia relațiilor dintre masoni.

La alegerile locale din 2016 nu mai prinde candidatura pentru funcția de primar la Sectorul 4 (așa cum și-ar fi dorit), dar este pe lista de consilieri pentru Consiliul General al Muncipiului București iar apoi nu mai este agreat de mulți din membrii de partid pentru șefia organizației.

Au loc alegeri pentru funcția de președinte unic la PNL Sector 4 în august, se lasă cu scandal, cu îmbrânceli, cu membri neconvocați, situație care duce la anularea acelei ședințe și mulți dintre liberali arată cu degetul spre Rogin pentru acel tămbălău. Se organizează noi alegeri, cu o monitorizare specială din partea conducerii centrale și Rogin …se retrage din cursă recitând o poezie cu „unitate”, „echipă” etc.

Rogin nu mai prinde nici loc pe lista PNL pentru alegerile parlamentare, moment în care intră într-un adânc con de umbră, numele său mai figurând doar pe procesele verbale de la ședințele CGMB.

Deși informația despre posibila revenire a lui Rogin în politica nemțeană este doar în faza inițială, unii liberali nemțeni leagă această situație fie de vidul de putere de la PNL Piatra Neamț, fie de un posibil exercițiu de imagine al lui Romel Bîrjoveanu (actualmente consilier la Cabinetul Senatorului Țapu dar fost consilier la Cabinetul Deputatului Rogin), ca un semnal de forță și susținere al facțiunii lui. Iar faptul că anunțul din BPJ a fost făcut de Țapu valorează cânt latinescul „QED”…

Daniel VINCA

 

One thought on “Marius Rogin vrea din nou în politica nemțeană! Anunț făcut de senatorul Țapu

 1. Alt analfabet care dupa ani de stat in parlament a venit cu ”propunerea legislativa” ca angajatorul sa-i dea zi libera angajatului de ziua lui.Va dati seama ce nulitati avem in parlament?

  Ce tupeu sa aiba acest necalificat la care toata ”activitatea politica” s-a redus la trafic de influenta si tot felul de ”afaceri ”cu statul si hotii cu schimburi de terenuri pe fondul statului mafiot de pe vremea lui Basescu care a ”permis” delapidarea acestui judet de zeci de milioane de euro.

  Cum sa ajunga asta la Bucuresti?Va dati seama ce spagi a dat sa ajunga sa fie consilier la Bucuresti?

  De mentionat ca Romel i-a fost secretar…hahahahahaha.

  Va dati seama orasul acesta pe ce miini se afla?

  Este aceiasi clica de hoti si delapidatori de pe vremea lui Pinalti.

  100% vina o poarta aceasta turma de prosti din Piatra Neamt care se lasa pacaliti de acesti hoti la fiecare 5 ani cind voteaza.

Lasă un răspuns