Marius Novac, patron de restaurant din Piatra Neamț: „Meniul zilei: Fel principal – șomaj, la desert – faliment!”

Patronii de hoteluri și restaurante din toată țara au protestat ieri timp de oră față de măsura guvernului de a menține restaurantele închise. Și la Piatra Neamț a avut loc un astfel de moment, chiar dacă fiecare leu contează în această perioadă.

Marius Novac e cunoscut în oraș pentru că e în branșă de 13 ani și a deschis rând pe rând mai multe localuri de succes. În prezent are în administrare o terasă și în proprietate un restaurant cu specific italian. Ieri, ușile au fost închise timp de o oră, iar meniul a fost: Fel principal – șomaj, desert – faliment!

„De 5 luni nu putem funcționa. Și nu știu cât mai pot suporta cheltuilelile cu chiria și salariile în aceste condiții”, spune Novac. El spune că a fost în Franța și acolo s-au găsit soluții pentru ca industria să nu tragă totuși obloanele: distanțare fizică, mese mai puține, dezinfectare constantă.
Industria HORECA este la un pas de colaps… Iată care erau cifrele înainte de pandemie: 400.000 de angajați, cifra de afaceri a firmelor din domeniu era de 5 miliarde de euro, iar aportul la PIB de 5,07%, 40.000 de firme cu capital românesc. Acum, peste 40% din aceste firme au fost suspendate. Cifra de afaceri a scăzut cu 70%. În statele europene, restaurantele sunt deschise. La noi, nu! Cum să nu protestezi?”, spune Novac, care de curând a făcut pasul spre politică și este în echipa lui Răzvan Cuc.

Va candida pe lista de consilieri locali din partea PSD Piatra Neamț și speră că această implicare să determine schimbări în bine și pentru antreprenorii din industria lui.

V.N.

Comentarii Facebook

One thought on “Marius Novac, patron de restaurant din Piatra Neamț: „Meniul zilei: Fel principal – șomaj, la desert – faliment!”

  1. Interesan colocviu, mai sus. Domnul acesta, care are rosu in spate, albastru in ochi, nu mai este portocaliu ? „Sa avem putina rabdare” !?

Lasă un răspuns