Marius Ghineț: PMP are cea mai bună listă de candidați, cu Traian Băsescu vârf de lance!

A fost consilier local PMP la Piatra Neamț, acum este director adjunct la Publiserv dar inima sa este, politic vorbind, tot în „partidul lui Băsescu”, unde are în continuare și funcția de vicepreședinte. Este vorba despre Marius Ghineț – vicepreședinte PMP Piatra Neamț – cel care este convins că România poate fi reprezentată eficient la Bruxelles, în Parlamentul European, de oameni verticali, care știu politică și administrație, iar din punctul acesta de vedere, concluzia lui e clară: „PMP are cea mai bună listă de candidați, cu Traian Băsescu vârf de lance!”.

Prezent în campania electorală alături de colegii săi de la PMP Neamț și de la PMP Piatra Neamț, Ghineț este convins că un vot eficient al nemțenilor are o singură direcție: „Președintele TRAIAN BĂSESCU conduce lista PMP pentru alegerile europarlamentare! Pe 26 mai, votăm poziția 8 pe buletinele de vot! România merită să conteze la Bruxelles și, împreună, putem realiza acest obiectiv! Votați pentru cel mai bun politician care ne va reprezenta în Parlamentul European!”.

Marius Ghineț are și argumente, anunțând care vor fi prioritățile europarlamentarilor PMP: „Promovarea drepturilor românilor care muncesc sau studiază în Uniunea Europeană, creșterea subvențiilor pentru agricultură și înființarea Poliției Europene de Frontieră pentru securizarea frontierelor sunt câteva dintre prioritățile pe care membrii PMP le vor susține în Parlamentul European, după alegerile din 26 mai.
Spre deosebire de toți cei care mimează dorința de Unire în scop electoral, noi am prezentat românilor deja un plan de acțiuni concrete pentru apropierea Republicii Moldova de România și, implicit, pentru a-i ajuta pe românii de de dincolo de Prut să se bucure de un nivel de trai așa cum merită”.

Fostul consilier local detaliază actuala problemă a subvenției din agricultură: „Ce vom face noi pentru agricultorii români? Vom lupta pentru echitate! Vom încerca să coalizăm toate statele din Europa de Est, toţi membrii noi, pentru a obţine o creştere a subvenţiei. De ce? La 1 hectar de pământ agricol un fermier român primeşte 196 euro, foarte aproape de cel polonez, care având trei ani înaintea noastră la intrare are subvenţia mai mare. Dar, agricultorul care pune grâu în Franţa are 400 euro la ha, dublu faţă de cel român”.

Marius Ghineț nu îi uită nici pe românii de peste granițe: „Toți vorbesc acum despre românii de afară, toți promit că de mâine va curge lapte și miere și că aceștia se vor întoarce în țară. Să fim corecți și să recunoaștem că trebuie muncit foarte mult în interior pentru a le oferi acum o alternativă viabilă acestor oameni. Până când mediul economic și nivelul de trai va crește în România comparabil cu celelalte țări din Vest să nu uităm că trăim o epocă în care dreptul la libera circulație e valorificat la maxim și că suntem datori, ca țară, să avem grijă de români și când sunt peste granițe. De aceea parlamentarii europeni PMP vor reprezenta și românii care muncesc în Europa și vor lupta pentru drepturile lor. Europarlamentarii PMP vor propune un proiect de directivă UE, valabil pentru toate statele membre, care să reglementeze condiţiile de acordare a dreptului de şedere şi de muncă, precum şi a obligaţiilor migranţilor de integrare în societăţile europene, în deplin respect pentru valorile şi credinţa acestora.
Regulamentul va stabili şi condiţiile de expulzare de pe teritoriul Uniunii Europene a migranţilor care să se integreze în câmpul muncii, comit infracţiuni repetate sau refuză să accepte tradiţiile, cultura şi obiceiurile creştine specifice Europei”.

Marius Ghineț îi asigură pe nemțeni că aleșii PMP de la Bruxelles vor trata cu maximă importanță susținerea antreprenoriatului tocmai pentru ca România să aibă creștere economică și să fie create noi locuri de muncă: „Eurodeputații PMP vor susține alocarea de sume consistente pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor și crearea de IMM-uri în zone cu șomaj ridicat. În paralel, avem nevoie de investiții în educație, de un sistem de învățământ care să răspundă cerințelor de pe piața muncii și de reducerea ratei abandonului școlar. România are acum a 3-a cea mai ridicată rată a abandonului școlar timpuriu din Uniunea Europeană”.

Cât privește lista PMP, Ghineț spune (cu zâmbet de politician care știe că argumentele sunt de partea lui) că „Avem cea mai bună listă, cel mai bun lider de listă. Pe Traian Băsescu poți să-l iubești sau nu nu, dar expertiza sa politică este dincolo de orice contestare. Experiența sa de președinte al României timp de 10 ani, de fost primar general al capitalei,  de membru în Consiliul European îl caracterizează drept cel mai experimentat europarlamentar pe care îl poate trimite România în Parlamentul European. Traian Băsescu știe toată bucătăria internă a Uniunii Europene. Îi știe butoanele, cum s-ar spune. Și sunt foarte mulți oameni cu care a lucrat în acești zece ani la vârful PPE, sunt foști premieri, parlamentari care sunt la al doilea, al treilea mandat cu care domnul Băsescu a rămas în relații foarte bune. Și asta contează”.

Ghineț mai punctează un detaliu, referitor la reacțiile politicienilor români de după incidentul de la Cimitirul din Valea Uzului: „Diverși politicieni și lideri de partide au scăldat-o, că să vedem, că poate se mută granițe și alte tertipuri de genul acesta. Traian Băsescu a fost cât se poate de clar și ferm și a spus că acel episod cu saci menajeri puși peste cruci arată primitivism, iar extremiștii maghiari au întrecut orice măsură de data aceasta. Indiferent în ce direcție a frontului au fost, orice creștin merită o cruce și asta este expresia acestui cimitir militar în care România a tratat cu respect orice militar. Din păcate, extremiști unguri au ținut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce arată primitivism și lipsă de respect, așa cum spunea și domnul Băsescu”.

La finalul mesajului său, Marius Ghineț a ținut să sublinieze, încă o dată, că se bazează că oamenii vor da votul echipei sale politice: „Eu și colegii mei din echipa PMP de la Piatra Neamț dar și colegii din echipa de conducere a organizației județene, cu Bogdan Gavrilescu în frunte, nu suntem rupți de realități, trăim printre oameni, le știm ofurile, problemele, dorințele. Care dorințe sunt firești, oamenii vor o viață mai bună pentru ei și copiii lor. Îi asigurăm că lista PMP – cu Traian Băsescu vârf de lance – și agenda politică a acestei echipe exact asta urmăresc: îmbunătățirea condițiilor de viață a românilor. Așa că dragi pietreni, dragi nemțeni, veniți pe 26 mai la vot. Durează doar câteva minute să vă exercitați dreptul de vot și eu vă rog, ca prieten, să dați votul vostru echipei PMP!”.

AD.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.