Marinel Burduja: „Sebastian nu face parte din niciun serviciu de informaţii”

Sebastian Burduja nu a făcut şi nu face parte din niciun serviciu de informaţii, asta susţine tatăl tânărului politician, bankerul Marinel Burduja, într-un interviu dat pentru capital.ro, după mulţi ani în care a evitat să apară cu declaraţii în presă.

<<Sebastian are doar sprijinul oamenilor care-l cunosc și care-l apreciază. Poate tocmai de aceea este atacat într-un mod atât de josnic, pentru că nu face parte din niciun serviciu și niciun grup de interese. Este un om curajos, aproape obsedat de dreptate, de o moralitate impecabilă și cu valori moștenite de la neamul nostru de preoți și dascăli. De aici și forța lui de a merge înainte, indiferent de piedici. Pentru că el înțelege că lupta lui nu este despre el. Este despre România. El poate oricând ocupa cele mai înalte poziții în mediul privat, public sau neguvernamental, oriunde în lumea civilizată. Drumul lui, dacă are unul, l-a ales Dumnezeu. E singurul pe care-L acceptă deasupra lui>> spune Marinel Burduja.

Cel care este unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din România dar a fost şi primar de Piatra Neamţ după Revoluţie a precizat că nici el nu a făcut parte din vreun astfel de serviciu, în ciuda speculaţiilor care au tot fost vânturate: <<Niciodată. Sunt dispus să declar oricând sub jurământ că nu am lucrat niciodată pentru niciun serviciu secret, român sau străin. Singurul grad pe care l-am obținut este cel de sub-locotenent al Armatei Române, în urma stagiului militar obligatoriu efectuat după facultate>>.

Marinel Burduja punctează şi faptul că atacurile la adresa lui au început să apară abia de când fiul a început să se implice în viaţa socio-politică din România, după studiile şi joburile din străinătate: <<Oricine poate vedea că minciunile și atacurile la adresa mea au început exact atunci când fiul meu a început să fie activ în România și s-a întors acasă. Să fie doar o coincidență? Orice om care judecă singur înțelege manevra de dezinformare: neavând ce să spună despre Sebastian Burduja, inventează lucruri despre mine. Este același „argument” al unor pretinse „origini nesănătoase”, aceeași tactică bolșevică, aceeași ciorbă reîncălzită. Nu cred că românii sunt atât de ușor de păcălit. Mai mult, familia noastră a mai fost victima acestor tactici și pe timpul comunismului, atunci când ni s-au luat pământurile și când eram persecutați din cauza părinților și bunicilor preoți. Unchiul meu, Pr. Ioan Băncilă, a făcut ani grei de pușcărie politică, pentru că avea literatură germană (Goethe, Heine etc.) în biblioteca lui din Dochia, jud. Neamț. Am rezistat prin toate acestea și vom rezista și de-acum înainte>>.

Interviul integral, AICI!

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns