Mărfuri de aproape 35 de mii de lei, confiscate! Carne, fructe, lemn, mașini . . .

Aproape o tonă și jumătate de legume și fructe, 34 de kilograme de carne, 10 cartușe de țigări și 25 de metri cubi de lemn, cu tot cu cele două autoutilitare cu care era transportat. Acesta este sumarul bunurilor confiscate de polițiștii nemțeni, în acest week-end, informează un comuicat de presă al IPJ Neamț. Valoarea totală a mărfurilor confiscate se ridică la aproape 35 de mii de lei.
Polițiștii au urmărit verificarea legalităţii documentelor de provenienţă a produselor comercializate, dar și identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniul proprietăţii intelectuale. Totodată, a fost urmărită și emiterea de către agenţii economici de facturi fiscale false către diferiţi clienţi, în scopul deţinerii pe durata transportului de documente justificative a provenienţei mărfurilor din autovehicul; dar și identificarea și prinderea persoanelor care comit furturi din buzunare sau autoturisme, ori șterpelesc diverse produse.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 11 infracțiuni, dintre care două de natură economică. Totodată polițiștii au aplicat 762 de sancțiuni contravenționale, 94 pentru abateri constatate la regimul economic, 24 pentru nerespectarea legislației privind normele de conviețuire socială, valoarea sancțiunilor fiind de aproximativ 139815 lei.
Din totalul abaterilor constatate, 604 sancțiuni au fost aplicate la regimul circulației pe drumurile publice, 96 dintre acestea reprezentând abateri săvârșite de pietoni, 10 încălcări ale normelor privind acordarea de prioritate pietonilor, iar 8 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor privind oprirea și staționarea vehiculelor.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns