S-au urcat pe marfar să-și facă poze și s-au electrocutat

Două adolescente în vârstă de 14, respectiv 15 ani, au suferit arsuri după ce duminică s-au urcat pe un tren de marfă, garat în staţia Roman, informează Agerpres.

O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

„Până la sosirea forţelor de intervenţie, adolescentele au fost degajate de pe trenul de marfă pe care se aflau. Toate cele trei persoane sunt asistate de către echipajele medicale aflate la faţa locului, două dintre acestea prezentând arsuri. Cele trei fete sunt conştiente şi cooperante. O adolescentă de 15 ani prezintă arsuri la membrele drepte (superior şi inferior), fiind asistată de către echipajul SAJ, o adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană de 13 ani nu prezintă arsuri sau alte efecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Surse apropiate de instituțiile statului spun că fetele urcaseră pe tren pentru a-și face poze, ignorând pericolul formării unui arc electric (este vorba despre o cale ferată electrificată). Arsurile suferite sunt de la electrocutare.

Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.

V.N.

Lasă un răspuns