Marcoci și doi refuzați verzi de la ALDE, oamenii lui Dragnea la Neamț. Celula de inițiativă APP


Vrând să bifeze nu doar existența unui șef (Vlad Marcoci) la APP (Alianța Pentru Patrie) ci a unui întreg grup de inițiativă, coordonatorii de la nivel central au dat un semnal dubios pentru eventualii fani din Neamț, lipind alături de numele fostului prefect, președinte CJ și deputat și pe cele ale lui Cătălin Misăilă și Roxana Grozavu care pot fi catalogați drept „refuzați de ALDE”.

Anunțul făcut public de APP pe siteul respectivei formațiuni stârnește deja zâmbetele ironice ale celor care cunosc cât de cât mediul politic nemțean. Marcoci își asumă cu zâmbetul pe buze statutul și eticheta de „traseist” (PD, PNL, PDL, PSD, PNL…) și mai e și inculpat într-un dosar DNA despre care unii spun că e extrem de subțire dar are de partea sa experiența organizatorică și o relație bună cu mulți lideri politici locali de la firul ierbii, din comune.

În schimb, Cătălin Misăilă și Roxana Grozavu sunt doi așa-ziși politicieni locali care nu au depășit stadiul de politică la cafenea iar primul (Misăilă) tot se chinuie și se tot chinuie de vreun an să găsească partidul (cum a avut baftă de două ori când a ajuns în CL) care să-l facă din nou să se simtă important când se uită în oglindă.

Misăilă a ajuns mai întâi în CL în 2012, pe lista PPDD, când cap de listă și candidat pentru primar era regreta avocată Monica Anton, care a ajuns și viceprimar. Jocurile și bătăliile din CL din acel mandat au făcut ca la finalul perioadei și Misăilă să ajungă viceprimar pentru câteva luni, spre disperarea băieților de la montaj din televiziuni care aveau foarte mult de muncă în a tăia și lipi mini-declarații care trebuiau să sune cât de cât coerent.
Obține un nou mandat pe lista ALDE în 2016 și, din postura de satelit al Opoziției PSD din CL se remarcă prin propuneri populiste pe care le dorea proiecte de HCL dar fără a spune (cum zice legea) de unde se alocă banii pentru diversele idei. În ciuda zelului în postări facebuciste și declarații populiste, în precampania pentru alegerile locale din 2020, ALDE îi ridică sprijinul politic (Renegaţii! Consilierii locali Misăilă şi Tihenea, sprijin politic ridicat de ALDE!).

Declarațiile de la acel moment ale liderilor ALDE de la Piatra Neamț și Neamț nu lasă loc la interpretări, susținând, în esență, că „renegatul” Misăilă are o atitudine de politician-papagal care, în fapt, are o agendă proprie, diferită de cea a echipei.

Rămas fără partid – deși alegerile au fost amânate din iunie în septembrie – Misăilă nu a reușit să prindă loc eligibil la altă formațiune politică, așa cum și-ar fi dorit. A bătut pe la diverse uși – PSD, Pro România, PNL etc – dar nimeni nu a dat doi bani pe valoarea lui de candidat eligibil. S-a tras în poze și cu Ilan Laufer (prin iulie 2020) care anunța un maaare partid de buzunar, dar tot nu a fost cu succes…

La alegerile generale a candidat pe primul loc de deputat al PER la Neamț. Nimeni nu-și aduce aminte ce scor a scos respectivul partid, cu tot cu Misăilă pe listă…

Iar pentru ca portretul de mare ales local al lui Misăilă să fie complet, ANI a relevat, în iulie 2021, un alt detaliu: CONFLICTUL DE INTERESE. Misăilă cel care nu mai putea de dragostea pentru binele public, votase în CL… prețul pentru concesiunea terenului de la terasa pe care o avea pe domeniul public al municipiului! Curat murdar, coane Cătăline!

Cititi Fostul consilier și pseudo-Justițiar Misăilă, CONFLICT DE INTERESE! Și-a votat prețul terenului concesionat de la Primărie!

Deci cu astfel de personaje vrea Dragnea (și tovarășii săi, începând cu celebrul Codrin Ștefănescu) să facă politică „pentru români, pentru patrie!” la Neamț! Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

Ultima din triada APP de la Neamț este Roxana Grozavu (ex Mihăilă). Cățărată pe emoția litigiului Neamț-Harghita pentru Cheile Bicazului (recunoaștem, atunci a păcălit și Vestea), respectiva a vrut să intre ca intervenient în respectivul proces, cu un ONG al cărui nume ne scapă. E vorba de acel proces pierdut în primă instanță de prefectul Daniela Soroceanu și câștigat la apel de prefectul George Lazăr. Ei bine, la judecata de la apel a vrut doamna respectivă să devină parte, însă instanța a trimis-o la plimbare (nu atașase statutul asociației, nu făcea dovada că reprezintă legal interesele celor care erau/puteau fi părți în proces).

Între timp, fusese și ea membru ALDE. Chiar președinte al Organizației de Femei ALDE Piatra Neamț. Dar, subit, la scurt timp după ce Misăilă a fost renegat de ALDE, a părăsit și ea respectiva formațiune politică. De bună voie…
La fel ca și Misăilă, a fost semnalată apoi la ușile altor partide, spunând că e numai bună dacă nu de candidat consilier pe locurile 2-3, măcar de … membru în vreun CA la firmele Primăriei. Nu s-a ales nimic de respectivele negocieri. Cam greu pentru un lider politic să plaseze în fruntea listei pe un no-name de pe stradă, în buza alegerilor,  în detrimentul membrilor și militanților care au deja serii de activități în care s-au implicat (fizic, logistic, financiar).
Cu toate acestea, sunt voci care spun că Roxana Grozavu ar fi promis – suflet de mamă! – sprijin în alegeri la vreo 2-3 candidați pentru Primăria Piatra Neamț…

Și, cum nu se făcea ca nici ea să rămână în afara jocului politic, și Roxana Grozavu a candidat în 2020 la alegerile generale. S-a vrut senator. Tot pe lista PER, ca și Misăilă…

După ce au dus și PER-ul pe culmi de glorie, Cătălin Misăilă și Roxana Grozavu (Mihăilă) sunt numai buni acum, probabil, să-l secondeze pe Marcoci în edificarea APP-ului de la Neamț.

Dar există și un aspect pozitiv în această interesantă construcție: Marcoci nu trebuie să se mai întrebe cine transmite informații interne, spre lideri sau apropiați de la alte partide, ori spre alte entități interesate. Sursele sunt chiar lângă el…

Succes, APP!

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Marcoci și doi refuzați verzi de la ALDE, oamenii lui Dragnea la Neamț. Celula de inițiativă APP

  1. Asa ceva,cred ca nu mai scapam nici morti de Marcoci si compania.

    Asemenea traseist incompetent fara mama si fara tata,fara rusine,demnitate,morala si fara caracter care face orice doar sa fie conectat la banul public la care e mufat de 25 de ani nu am mai vazut.

    Am ras de m-am tavalit cand am citit stirea.

    Asa ceva……

  2. Corect spus , oamenii lui Dragnea-Arsene ! Marcoci , ai detectat miros de friptura , ai ?!

Lasă un răspuns