Marcoci se mută la Roznov! Miza, lucrarea de 11 milioane euro care trebuie terminată în decembrie!

<<S-au demarat lucrări de peste 50 de milioane de lei pentru amenajarea râului Cracău la Slobozia, județul Neamț, zonă puternic afectată de inundații, în iunie și iulie>>, anunţă un comunicat al Direcţiei de Comunicare de la Administratia Bazinala de Apa Siret Bacau.

Practic este vorba de un al doilea contract de lucrări, cu proiect separat, suprapus peste proiectul început în 2008 şi încă nefinalizat. Prin noul proiect, vor fi realizate lucrări nefăcute până acum (ecluze, canal 2, pod) dar şi unele care nu fuseseră prinse în proiectul iniţial (mutarea magistralei de gaz metan).

Dacă – subliniem DACĂ pentru că guvernanţii de toate culorile au arătat că sunt campioni la început lucrări care apoi ori sunt abandonate ori sunt finalizate mult după termenul de execuţie – chiar ar fi vorba de o veste bună pentru cei peste 3000 de locuitori din Slobozia care, de atâţia ani, cum plouă cum stau cu frica în sân ca apele Cracăului să nu le ia casele la vale.

Vlad Marcoci, proaspăt director la Apele Române Siret – Bacău a precizat că procedura de atribuire a contractului a fost dearată înainte de a ajunge el în noua funcţie dar că va sta cu ochii pe lucrare pentru ca această să fie făcută şi bine şi la timp. „Mă mut la Roznov. Voi fi acolo zi de zi ca să mă asigur că în decembrie lucrarea va fi terminată”, a spus Marcoci.

Lucrarea iniţială de la Slobozia a început în 2008, cu puţin timp înainte de alegerile locale. În toamna aceluiaşi an, Vlad Marcoci candida pentru funcţia de deputat pe Colegiul 3 Neamt Roznov când deja se făceau excavaţii la canalul existent acum în câmp. Marcoci a pierdut alegerile respective în faţa lui Culiţă Tărâţă. A schimbat apoi partide, joburi şi iată că a ajuns pe funcţia din care poate gira terminarea acestei investiţii importante pentru Slobozia sau să fie resonsabil direct dacă iar nu va fi dusă până la capăt.

Mai jos, integral, comunicatul pe acest subiect:

Marți, 28 august, au fost încheiate contractele de execuție a lucrărilor, în valoare de  50.810.614,5 lei, și contractul de supraveghere tehnică, în valoare de 378.420 lei, din cadrul obiectivul de investiții ”Amenajare râu Cracau la Slobozia, județul Neamț”.

Tot în data de 28.08.2018  s-a predat constructorului amplasamentul lucrărilor la obiectivul de investiții și s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Prin acest proiect se vor realiza 3,5 km de regularizări de albie existentă, 5 km de albie nouă deviată și 2 poduri, pe râul Cracău.

Menționăm că în urma inundațiilor din perioada iunie – iulie  2018 au fost afectate lucrarile executate din albia deviată, fiind necesară continuarea, în regim de urgență, a lucrărilor și finalizarea acestora, pentru a scoate de sub efectul inundațiilor cartierul Slobozia din orașul Roznov, respectiv un număr de aproximativ de 1.100 de gospodării și 3.800 de locuitori.

Deasemenea, necesitatea continuării lucrărilor derivă și din situația creată în urma faptului că viiturile au intrat și pe canalul deviat, deși acesta nu este finalizat, și au pus în pericol cele două conducte magistrale de gaze Costișa-Săvinești, care asigură alimentarea  municipiului Piatra Neamț și a localităților limitrofe.

Neexecutarea acestor putea duce la accentuarea eroziunilor existente în zona conductelor magistrale de gaze, existând pericolul fisurării lor. Totodată, este necesară execuția celor două poduri și finalizarea albiei deviate astfel încât, la următoarele viituri, să se asigure tranzitarea debitului de 500 mc/s, precum și execuția lucrărilor de apărări de mal pentru albia existentă în aval de nodul hidrotehnic.

Conform planului de investiții, lucrările vor fi finalizate până la finele acestui an.

Guvernul a decis prin H.G, în data de 12 iulie 2018, alocarea sumei necesare finanțării obiectivului din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului cu scopul realizării, în regim de urgență, a lucrărilor pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în  luna iunie 2018 la obiectivul de investiții ”Amenajare râu Cracau la Slobozia, județul Neamț”.

DIRECȚIA DE COMUNICARE ȘI RESURSE UMANE

D.V. / foto arhiva personala Marcoci

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Marcoci se mută la Roznov! Miza, lucrarea de 11 milioane euro care trebuie terminată în decembrie!

 1. Saracu de el…cite sacrificii mai face sa sifoneze banii de la bugetul Apelor Romane.

  Acum daca a fost plantat la ABA Bacau ca director ne asteptam sa fie sifonat 50% din bugetul de acolo.

  Urmeaza lucrari mizerabile subcontractate la firmele de 2 bani pe care le controleaza sau la altii care vor da spagi.

  Stai linistit Marcoci ca nu are cine sa verifice acele lucrari.DNA/PARCHET sunt praf de coruptie si incompetenta.

  O sa plecam cu totii din tara asta.Ai sa ramii tu si cu clica ta transpartinica sa va furati intre voi impreuna cu coruptii din DNA/PARCHET/DIICOT/IPJ care au fost complici la delapidarea acestei tari.

  M IE P D

 2. NU este o asazisa Directie de Comunicare si Resurse Umane , este o „CLICA SLUGARNICA DE SIFONARE”, MARCOCI negocia Vineri de 2 ore in restaurantul TOSCA din Bacau!!?? ALO DNA ce faceau smecherii in cotet!??

Lasă un răspuns