Marcoci: „Nu mă duc la niciun ALDE!”

Fostul deputat Vlad Marcoci neagă vehement zvonul cum că s-ar pregăti un transfer al său la ALDE.

Fost deputat PSD şi preşedinte executiv PSD Neamţ, Marcoci a trecut la PNL anul trecut, înainte de alegerile locale, în urma unor discuţii (negocieri) cu preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc. Ca şi ex-vicele CJ Daniel Vasiliu sau ex-viceprimarul Aurelia Simionică, după alegerile locale din 2016, şi Marcoci a intrat într-un con de umbră. Mişcările de trupe de la centru, cu PNL şi ALDE încercând să racoleze lideri din curtea adversarului au adus numele lui Marcoci şi în bursa zvonurilor din Neamţ, ca o potenţială ţintă de interes pentru organizaţia condusă de Ion Asaftei.

„Nu e nimic adevărat. Nu mă duc la niciun ALDE! Nu am avut nicio discuţie pe tema asta”, a declarat Vlad Marcoci pentru Vestea.

Cert este că, retras de mai bine de jumătate de an din prim-planul politicii nemţene, Marcoci este tipul de personaj care oricând poate furniza o surpriză. Iar cei care caută sensuri şi printre aparent banalele postări de pe facebook ar putea remarca versurile unor melodii puse de fostul deputat şi eventualele mesaje cu schepsis.

Astfel, ultimul clip postat de Marcoci este Ordinea de zi („Vrem o nouă ordine de zi”), celebrul cântec al lui Gil Dobrică, al cărui refren e numai bun pentru a explica (re)implicarea în politică: „Viaţa noastră unde e? Viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?”.

Iar versurile din prima strofă…

„După-atâtea grozăvii care mai sunt,
Şi ‘naintea celor ce vor fi
Noi cei simpli şi cei buni de pe Pământ
Vrem o altă ordine de zi…”

… ar putea ţine loc oricând de o demisie dintr-un partid (PNL?) anunţând o posibilă reorientare spre ceva mai hotărât (vreun partid naţionalist?) sau spre un partid mai de stânga (PSD?) cu mesaj pentru „cei simpli şi cei buni de pe Pământ”.

Mergând pe premisa că Marcoci nu poate sta „cuminte” (din punct de vedere politic) şi că nu a anunţat niciodată decizii frontale în toiul verii sau al iernii, este posibil ca în câteva săptămâni să vedem dacă mai rămâne „de decor” într-un PNL nemţean sfâşiat de luptele interne dintre cei 3 parlamentari (fiecare cu ifosele, calităţile şi defectele lui) sau va apărea într-o altă formaţie, cu „cei simpli şi buni de pe Pământ”.

Sursele Vestea spun că în toată această perioadă în care a dat de înţeles că lasă politica în plan secund şi că se axează pe unele afaceri, Maroci ar fi stat foarte mult pe Valea Muntelui, având şi pretextul excelent al supravegherii unei construcţii a unei firme de familie. Or ce poate fi mai bun drept cadru pentru diverse discuţii şi negocieri decât peisajul superb al Lacului Bicaz, străjuit de Muntele Ceahlău? Vorba poetului: „Acolo-n liniştea de seară / Făceam din iarnă car, sanie-n vară / Coceam pe plită turtă lângă turtă / Pe osii dam ulei, ca roata să se-nvârtă…”.

Dincolo de metafore, rămâne întrebarea: Marcoci, încotro?

D.V.

 

Comentarii Facebook

6 thoughts on “Marcoci: „Nu mă duc la niciun ALDE!”

 1. Sa speram ca Marcoci face o minastire la Bicaz ca sa se calugareasca.

  Ii recomand sa nu o faca cu firma CCDP,pentru ca la prima ploaie se va prabusi.

  In rest,omul este atit de expirat incit nici schimbarea ambalajului nu-l mai salveaza.

  Un personaj ridicol care nu a lasat nimic in urma.

 2. chiar asa cine este acest marcoci?ce interese sunt sa-i mai facem reclama.nu cred ca acest personaj increzut are rabdare sa-i care mapa lui asaftei.mai bine se duce la pru sau pro daniel constantin si ponta.poate il ia si pe dragusanu fiindca si acesta s-a ratacit in politica.dar mai intai sa o rezolve cu tapu.

 3. Constantin, sigur esti membru alde la cat de gresit scrii. Ti-a dat analfabetul sef Asaftei voie sa te joci la calculator?

 4. Mare valoare acest Marcoci!!Un personaj creat de pinalty care a ocupat functii foarte importante in admimistratie si s-a pricopsit bine cu bani publici, deoarece s-a perindat pe la toate partidele!! In rest, este un mincinos notoriu cu inclinatii de jepcar.

 5. mai magister destept chiar nu ai nici un comentariu la marcoci.altceva decat sa o faci pe desteptul nu stii.??te ocupi cumva cu alfabetizarea?mergi in speranta si desachide o scoala.cu ce te-a suparat asaftei de il faci analfabet.

Lasă un răspuns