Marcoci, MESAJ POLITIC: Motreanu DA, Cioloş BA!

Cine crede vreo secundă că Vlad Marcoci (ex-prefect, ex-preşedinte CJ, ex-deputat, ex-preşedinte PNL, ex-preşedinte executiv PSD) poate sta departe de politică ori e naiv, ori habar nu are de politica nemţeană.

O demonstrează chiar două din ultimele mesaje postate pe net de Marcoci, prin care acesta dă un semnal clar: “Motreanu DA!, Cioloş BA!”.

Postarea celor două linkuri spre articole cu puţin timp înainte de alegerile interne din PNL, arată o opţiune clară anti-funcţie dată pe tavă lui Cioloş (care în campania electorală ba s-a dat “cununat” cu PNL, ba nu) şi pro-Motreanu. Nu lipseşte nici argumentaţia liberalului nemţean: “Este nevoie de echilibru pentru a salva barca aflată în derivă!”.

Un eventual pas lateral al lui Marcoci faţă de funcţiile de la nivel judeţean din partid nu reprezintă nicidecum o ieşire din scenă ci, în fapt, avantajul unei mai mari libertăţi de exprimare şi – mai ales – de mişcare. Ca să facem o comparaţie, dacă esti pe o scenă poţi vorbi la microfon, poţi recita poezia pregătită. Din afara scenei însă poţi regla luminile, poţi pune muzica ambientală, poţi da sonorul mai tare sau mai încet (la muzică sau la microfonul vorbitorului) şi poţi declanşa şi căderea cortinei. Şi neavând funcţie oficială de conducere, nici nu poţi fi arătat cu degetul de ahtiaţii după funcţii şi arăţi şi că te doare undeva de sancţiunile unor “bisericuţe” de prin partid.

Atfel că perspectiva unor mutări spectaculoase ale lui Marcoci în politica nemţeană devine mai interesantă cu el aflat undeva în umbră…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns