Marcoci îi vrea funcția lui Arsene! „Dacă pentru a candida președinte CJ trebuie să iau și conducerea PSD Neamț, o fac și pe asta!…”

Vlad Marcoci – simplu membru PSD acum, fără funcție în partid dar cu un CV greu – dorește să fie candidatul PSD Neamț pentru funcția de viitor președinte al Consiliului Județean Neamț. Marcoci a declarat în exclusivitate pentru Vestea.net că intenția lui este a unei candidaturi exlusiv din partea PSD Neamț și că dacă e nevoie (adică nu are încredere în mimarea unei competiții interne sub conducerea lui Ionel Arsene, actualul președinte) va face toate demersurile pentru a deveni și liderul organizației județene Neamț.

Fost prefect de Neamț, președinte al CJ Neamț, deputat, Marcoci spune că scopul lui pentru care se înhamă la această misiune este „schimbarea mentalității la nivel central și județean despre felul în care se face acum administrație, aducerea nevoilor reale ale cetățeanului în prim-plan, debaronizarea administrației locale, exact așa cum spunea și domnul Marcel Ciolacu, președintele PSD”.

Marcoci spune că el este interesat, în principal, de funcția administrativă dar dacă va avea dubii cu privire la competiția internă pentru stabilirea candidaturii, dacă își va da seama că va fi doar o regie în favoarea actualului președinte PSD Neamț, nu va avea nicio reținere să determine o reformă în PSD Neamț și să obțină el sau altcineva funcția de președinte PSD Neamț.

„Fără falsă modestie cred că sunt un candidat PSD pentru funcția de președinte al CJ mai bun decât Ionel Arsene. Nu am nimic personal cu el, în relația noastră directă sunt urcușuri și coborâșuri, l-am sprijinit, m-a sprijinit dar acum e clar că dacă va candida tot el, PSD va pierde. PNL conduce prost, foarte prost țara, defavorizând chiar și propriul electorat – mă refer la întreprinzătorii mici și medii – și în aceste condiții PNL scade în sondaje dar PSD nu crește, mă refer la Neamț”, spune Marcoci care subliniază că în această dorință de reformare a PSD „sunt alături de domnul Marcel Ciolacu care a și dat atâtea semnale că PSD are nevoie de o urgentă reformă internă”.

Vlad Marcoci pune credibilitatea mediocră a PSD Neamț (dovadă și trendul descendent catastrofal de la ultimele runde de alegeri) exclusiv ca „merit al lui Arsene”, subliniind că în rest „în PSD Neamț sunt oameni de certă valoare, de cert caracter, cu priză la electorat dar care, din păcate, în ultimul timp, au fost obligați să stea într-o zonă gri de expunere, să fie mult mai puțin vizibili, fapt care explică și el neputința actuală a organizației de a crește în sondaje”.

D.V.