Manoliu rupe tăcerea: „Totul a fost impus chiar de Arsene!”

Strategia de campanie și candidații PSD de la Roman (Lucian Micu, în primă fază, apoi Viorel Stan) au fost decizii impuse organizației locale de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, anunță senatorul Dan Manoliu, cel demis ieri din funcția de lider al respectivei echipe politice.
Mai mult, după cum spune Manoliu, tot Arsene a fost cel care nu a fost de acord cu candidatura senatorului la alegerile locale pentru funcția de primar de Roman.
Nu se poate să îi nedreptățești pe toți oamenii care au depus eforturi pentru a scoate un rezultat bun, chiar și în condițiile în care totul a fost impus chiar de președintele Ionel Arsene, care nu a acceptat nici ca eu să candidez la funcția de primar al Municipiului Roman”, spune Manoliu referindu-se la „dizolvarea Organizației Municipale PSD Roman” decisă ierid e CEx PSD Neamț la propunerea aceluiași Arsene.

Mesajul complet al senatorului Dan Manoliu, mai jos:

<<Dragi nemțeni,
La Comitetul Executiv PSD Neamț de ieri, fără nici o explicație prealabilă, președinte Ionel Arsene a cerut dizolvarea Organizației Municipale Roman pe motiv că e “închistată și îmbătrânită”.
Consider că este o măsură abuzivă ținând cont de faptul că rezultatele obținute prin munca tuturor membrilor organizației Municipale Roman au fost unele bune, așa cum a recunoscut chiar și dânsul.
Dacă dorea cu adevărat reformarea organizației, putea cere demisia mea, eu fiind dispus să fac acest pas pentru binele organizației. Nu se poate să îi nedreptățești pe toți oamenii care au depus eforturi pentru a scoate un rezultat bun, chiar și în condițiile în care totul a fost impus chiar de președintele Ionel Arsene, care nu a acceptat nici ca eu să candidez la funcția de primar al Municipiului Roman.
Regret această decizie a lui Ionel Arsene. Le mulțumesc membrilor organizație PSD Roman pentru că mi-au fost alături, la bine și la greu, în cei 6 ani cât am fost președinte>>.

Reamintim că primul candidat al PSD Roman pentru funcția de primar a fost Lucian Micu, la acea dată primar proaspăt demis de Prefectura Neamț care, astfel, dădea curs sentinței Curții Supreme (care valida sentința anterioară de la Curtea de Apel Bacău care respingea contestația lui Micu la adresa deciziei ANI prin care era declarat incompatibil și i se interzicea ca timp de 3 ani să mai ocupe funcții de demnitate publică).

În ziua la care a Roman era anunțată alianța electorală (care îngloba PSD și un partiduleț-breloc butonat de condamnatul penal Dan Voiculescu), liderii PSD Roman aflau că… Arsene a decis ca organizația locală să-l aibă drept candidat pe Micu. În ciuda semnalelor raționale trase și de PSD-iști și de jurnaliști cum că Micu nu poate candida dată fiind interdicția confirmată de Curtea Supremă (numele acestuia figurează și în tabelul cu „interziși a funcții publice” de pe siteul ANI), Arsene a crezut că dă o mare lovitură și s-a încăpățânat să susțină acest „joker” (care cu câteva săptămâni în urmă îi certa pe PSD-iști și pe Arsene).
BEC a respins, previzibil, candidatura lui Micu (gândită de Arsene pentru a-i maximiza lui șansele la funcția de președinte CJ Neamț). Ca un bun cunăscător al cărărilor spre instanțe, Micu a contestat în Justiție și, tot previzibil (pentru oamenii normali la cap și care mai respectă ideea de stat de drept), a pierdut de două ori, și la Judecătorie și la Tribunal.
Când alte partide erau deja în campanie, Arsene se chinuia să găsească o „manta de ploaie” și astfel a fost scoasă din joben varianta Viorel Stan. Chiar și în acest condiții improprii, avându-i alături pe puținii colegi dedicați și cu o imagine cât de cât rezonabilă (Dan Manoliu, Alin Antochi etc), Stan a tras din greu în campania în care, real, singura miză minimizare ecartului față de PNL. Și dacă e de vorbit despre hibele campaniei PSD la Roman (dincolo de cele menționate deja), minusurile provin tot de la Micu care, lipit de candidatul Stan, a fugărit mai multe voturi decât a adus.
În aceste condiții, dacă era corect măcar 1% și dacă tot a fost vorba de penalizat rezultatele de la alegeri, Arsene ar fi trebuit să-și aplice lui însuși o sancțiune.

Nu a făcut așa și a preferat să propună (într-un CEx cu certe valențe de „mașină de vot”) desființarea Organizației (după Legea partidelor, de fapt, desființarea Biorului Organizației), adică formalitatea prin care, real, i-a demis pe Dan Manoliu și pe Alexandru Rotaru din funcțiile de președinte, respectiv președinte executiv. Adică maniera tipică aplicată de șefi (nu de lideri) care, mereu, dau vina pe alții pentru deciziile lor greșite.

D. VINCA

 

One thought on “Manoliu rupe tăcerea: „Totul a fost impus chiar de Arsene!”

  1. Uitati-va la Manoliu si la Oana Bulai.Care credeti ca ar fi preferinta d-lui Arsene dintre cei doi?!

Lasă un răspuns