Manoliu, întrebare de bun-simț pentru Ministrul Transporturilor: „Lege avem, când încep lucrările la autostradă?”

Senatorul PSD Dan Manoliu a adresat o întrebare oficială Ministrului Transporturilor căruia îi solicită să spună când vor începe lucrările la Autostrada Unirii, dacă tot a fost votată o lege în acest sens.

<<ÎNTREBARE adresată oficial domnului Ministru al Transporturilor Lucian Șova
CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALA : 29 Neamț
OBIECTUL ÎNTREBARII : Stadiul “Autostrăzii Unirii” pentru cele trei tronsoane

“Stimate domule ministru,
Săptămâna trecută a foat votată și în Camera Deputaților legea privind construcția “Autostrăzii Unirii”.
Ca urmare vă adresez următoarele întrebări :
a) în ce stadiu se află documentația (studiu de fezabilitate, proiectarea etc.) pentru cele trei tronsoane ale “Autostrăzii Unirii”?
b) când preconizați ca orizont de timp începerea lucrărilor pentru cele trei tronsoane ale “Autostrăzii Unirii”⁉️

Vă mulțumesc.
Aștept răspuns scris.

Senator
Dan Manoliu “>>

Altfel spus, senatorul Manoliu punctează un detaliu care nu a prea fost spus de parlamentarii care s-au tot lăudat cu votarea legii respective: termen concret. Pentru că legea e frumoasă, sună bine pentru electoratul fidel al fiecărui parlamentar în parte dar în legea respectivă nu s-au precizat și termene ferme de începere și de finalizare a lucrărilor. Iar, până una alta, nu există concret sursă de finanțare, adică contract pe această temă. Cei de dreapta spun de buget UE, PSD parcă ar prefera parteneriat public-privat, dar toate acestea sunt, deocamdată, doar discuții, dorințe, ipoteze…

Rămâne de văzut ce răspuns va primi senatorul manoliu din partea Ministrului care îi este coleg de partid. Sau de la ce ministru anume va primi răspunsul dacă tot se vobește, inclusiv în PSD, de remaniere guvernamentală.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Manoliu, întrebare de bun-simț pentru Ministrul Transporturilor: „Lege avem, când încep lucrările la autostradă?”

  1. Dl. Manoliu pune o intrebare demagocica.Stie, foarte bine, ca lucrarile pentru aceasta autostrada nu sunt cuprinse in bugetul de stat pentru acest an!Domnul Manoliu si toti cei care au votat legea cu autostrada, sa faca bine si sa introduca in bugetl multianual 2019-2024 un capitol special dedicat autostrazii Moldova.Ar trebui cam 500 milioane euro anual.Asa ca, la munca, d-lor Manoliu, Cozmanciuc, Bulai, Leoreanu, Tapu, Rotaru ,etc. , mai ales ca unii dintre voi au si firme de constructii…

Lasă un răspuns