Manipularea prin sondaj! Partidul de nici jumate de procent al lui Voiculescu e dat cu 4 procente…

Ultimul sondaj dat de CURS e un exemplu tipic pentru încercarea de a manipula prin cifre măsluite sau, cum spun românii, de a face din nimic bici să plesnească.
Dacă ieșirea din zona care contează a unor partide precum Pro România sau ALDE poate fi un subiect de analizat, dacă plasarea fix pe pragul de 5 la sută, la egalitate, a UDMR și PMP e una care poate genera diverse interpretări (sau mobilizări?), cele 2 entități politice date cu 4 la sută fiecare nu pot stârni decât râsul.
E vorba de 2 partide breloc, unul lipit de numele lui Dan Voiculescu (PU-SL), celălalt branduit de un nume cel puțin la fel de contestat, Diana Șoșoacă.

Foarte interesant ar fi, în primul rând, că PU-SL nu apare decât exclusiv prin sondajele CURS. Și să spui că acest partid are 4 la sută, adică mai mult decât 3-ul % dar pentru „și alții”, adic[ inclusiv ALDE și Pro România, care decedate cum sunt, tot mai au niște organizații locale, e …hmmm…
Cocoțarea la 4% a PU-SL e un semnal de păcălire. Nu atât a electoratului cât a celorlalte partide (cu precădere PSD), doar-doar câțiva locotenenți ai lui Voiculescu vor mai prinde ceva locuri eligibile pe ceva liste comune. Că, fără liste comune, PU-SL-ul e decedat și cu coliva la cimitir, cum era pe vremuri PC-ul care primea locuri de la PSD drept răsplată pentru laudatio la Antene…

A vorbi despre PU-SL Neamț e o glumă bună. La lansarea Alianței cu PSD (ci ALDE era pe acolo), în 2023, lângă Arsene a fost nevoie să-l bage băieții la poze pe… Meleșcanu. Că Dulamă nu era naiv să renunțe la indemnizația de vicepreședinte la CJ (secretară + șofer) nici măcar pentru o lună de pre-campanie.
Câți consilieri are PU-SL în Neamț? Câte organizații locale, reale, nu doar pe hârtie, cu membri nu doar copiați din vreun tabel dat de vreun primar PSD și generos?
PU-SL Neamț e decedat cum a fost din 2020. La nivel național, idem. Deci nu tu organizații, nu tu mesaj. Partidul înseamnă niște ștampile și niște băieți care, prin județe, s-au lipit de niște alianțe norocoase pentru ei…
Pe orice sondaj real făcut la Neamț sau în țară, acest nou breloc al lui Voiculescu nu contează deloc.

Idem și cu așa-zisul partid al Dianei Șoșoacă. Aceasta a ajuns în Parlament din mila/naivitatea AUR. Au fost naivi George Simion și Claudiu Târziu în 2020, vor fi și în 2024? Greu de crezut! Sau poate mesajul este pentru alte partidulețe mici și disperate care să accepte orice fuziune cu Șoșoacă pentru că, nu-i așa?, ea are 4%.
Are doar în visele ei și a celor care ar mai vrea-o pe scena politică, drept element de presiune pentru AUR…

De unde au luat cei de la CURS cele 8 procente totale cu care creditează aceste pioneze numite partide? De la ceilalți.

Ce, doar la Neamț să fie făcute sondate trucate și tunate? Nu, stați relax, bagabonți din ăștia care fac sondaje cu cifre date în plic sunt și la București… Ca și golănași care îi prostesc pe unii de pe la partide cum că likeurile de pe facebook = voturi la alegeri…

D.V.