Manager nou la Spitalul Judeţean! CJ alocă 3 milioane lei pentru aparatură şi cheltuieli în Starea de Urgenţă!

Noul manager interimar al Spitalului Judeţean Neamţ, Toader Mocanu (fost prefect şi senator) a fost prezentat astăzi oficial de către Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ chiar în curtea unităţii sanitare, la câţiva metri de cortul special pentru triaj amplasat acum câteva zile.

Noul director are specializare în management medico-sanitar.

Preşedintele Arsene şi-a exprimat convingerea că noul manager va trece cu brio proba de foc a situaţiei actuale şi a promis întreaga susţinere instituţională şi financiară de care este nevoie pentru ca populaţia să beneficieze de cel mai bun suport de specialitate în Spitalul Judeţean.

În acest sens, suma destinată pentru achiziţii de urgenţă la Spital a crescut de la 2,2 milioane de lei la 3 milioane de lei, fiind luate în calcul şi cheltuieli suplimentare care sunt estimate pentru personal (inclusiv posibile noi angajări, conform decretului cu Starea de Urgenţă) dar şi achiziţionarea a două izolete (tărgi speciale folosite pentru transportul pacienţilor infectaţi). 

”Am stabilit cu şefii de secţie şi managerul care sunt nevoile urgente ale spitalului. Voi convoca mâine o şedinţe extraordinară a CJ pentru a aloca sumele pentru medicamente, echipamente medicale şi dezinfectanţi. Vom achiziționa un sistem real-time pentru teste de coronavirus, ca să nu mai stăm după testele de la Iaşi. Vom achiziţiona 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii, 8 paturi ATI. Suplimentăm suma solicitată pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei și alocăm 900.000 pentru dezinfectanţi. Am avut o discuţie și la ISU Neamţ, pentru că izoleta este stricată. Vom aloca bani pentru achiziționarea a 2 izolete şi 50 de filtre pentru pacienţi”, a declarat preşedintele CJ Neamţ.

Ionel Arsene a devăluit şi că ieri a avut o discuţie telefonică cu premierul Ludovic Orban şi a ţinut să salute faptul că şeful Guvernului a avut o atitudine corectă, „de prim-ministru, nu de preşedinte de partid”.

Managerul Toaser Mocanu a anunţat şi el câteva dintre măsurile organizatorice deja aplicate sau care vor urma să fie implementate. Astfel, vor fi internate doar acele cazuri care reprezintă urgenţe maxime. Pe de altă parte, și internările de zi au fost înjumătățite iar în curtea spitalului a fost amplasat un cort unde va fi realizată trierea tuturor pacienților în stare foarte gravă. La secția de infecțioase au fost pregătite 50 de paturi destinate suspecților sau pacienților confirmați cu coronavirus, până vor fi transferați la Iași.
Pentru a funcționa la capacitate maximă, a încetat acordarea concediilor de odihnă iar cei aflați în concedii vor fi rechemați la muncă, la solicitarea șefilor de secție.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns