Mâna dreaptă a lui Barna, încă o donație în contul Rise Project!


Update – donaţia respectivă a fost făcută chiar azi!…

În contradicție cu USR-iștii care au început să înjure presa independentă după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna, deputatul Iulian Bulai (vicepreședinte USR și un apropiat al liderului partidului) tocmai a anunțat că a făcut o nouă donație în contul echipei de jurnaliști independenți de la Rise Project.

<<Întotdeauna am susținut presa independentă. Am susținut-o inclusiv contribuind prin donații, pentru ca investigații necesare, pe care presa tradițională nu are curajul să le facă, să vadă lumina zilei. Investigații despre corupție, despre irosirea banului public, despre sistemul de sănătate, despre politicieni de prim-plan. Acesta e jurnalismul pe care îmi doresc să-l văd la TVR și Radio România: curajos, dispus să riște, să nu mulțumească pe toată lumea, să nască dispute, să irite politica.
Am donat, în timp, pentru Fondul pentru Democrație, pentru Recorder.ro, pentru Rise Project, pentru Casa Jurnalistului. Îmi doresc ca, pe viitor, să pot face mai mult pentru ca jurnalismul independent să devină și mai vizibil, și mai… independent.

Zilele acestea, Rise Project a primit o nouă donație din partea mea. Fiindcă jurnalismul independent trebuie sprijinit să continue, chiar și atunci când noi înșine devenim subiect de investigație. Chiar și – sau mai ales atunci – când nu ne convine ce se scrie despre noi, când e incomod, când trebuie să răspundem pentru ce-am făcut și ce facem. Iar răspunsul să fie pe măsura felului în care ne dorim să fim percepuți. Mă alătur, deci, lui Dan Barna în a apelul de a nu ataca presa independentă: ea nu e și nu a fost vreodată problema. Problema e vechea clasă politică>>, spune Bulai.

Deputatul nemțean USR anunță că susține în continuare candidatura prietenului său dar face apel la oameni să înțeleagă că jurnalismul independent este un scut al democrației: <<A patra putere în statul român e ținută în viață de jurnalismul independent. Fac un apel la dvs., toți, să sprijiniți, fiecare după puteri, financiar ori moral, acest zid de protecție a democrației noastre! Împreună, vom schimba politica și destinul acestei țări – de aceea cred în Dan Barna și-l susțin. Sunt convins că va fi viitorul președinte al României, un președinte care crede în democrație și o apără în fiecare zi!>>

 

D.V.

2 thoughts on “Mâna dreaptă a lui Barna, încă o donație în contul Rise Project!

  1. Asta se cheama spaga…E frumos, d-le deputat?!!!In perioada interbelica exista un jurnalist a carui deviza era „santajul si etajul”.Acum , probabil , s-a schimbat in „santajul si gradul”.Aici ma refer la RISE.

  2. Ipocrit

    A „donat” sau a plătit o taxă, ştiind că „jurnaliştii” de la siteul respectiv sunt doar nişte mercenari de presă?

Lasă un răspuns