Mană cerească: scutire de taxe şi impozite locale pentru clădirile cu activităţi sportive!

Consilieri locali din Piatra Neamţ vr da maâine un vot în Consiliul Local care dacă va fi aşa cum solicită primarul Dragoş Chitic va fi o adevărată mană cerească pentru proprietarii unor spaţii comerciale din Piatra Neamţ. Primarul Dragoş Chitic propune (şi sunt mari şanse ca proiectul să treacă, dată fiind configuraţia politică a CL, unde PNL-PMP are majoritatea) scutirea totală de taxe şi impozite locale pentru clădirile care au ca destinaţie activităţile sportive.

„Tot ceea ce înseamnă activităţi sportive”, a răspuns primarului solicitării Vestea de a clarifica cine anume vor fi beneficiarii.

Cum pentru clădirile din patrimoniul Primăriei sau din proprietatea unor instituţii nu se plătesc impozite, rezultă că sunt vizate spaţii comerciale cu proprietari privaţi. Iar cele mai cunoscute clădiri (indiferent că e vorba de imobile în sens clasic sau de construcţii temporare, fără fundaţie) sunt sălile de forţă, sălile de fitness, „baloanele” pentru  minifotbal sau tenis, piscinele…

Primarul Chitic a mai declarat că propunerea sa este fundamentat[ pe prevederi legale.

Rămâne de văzut dacă de aceste scutiri fiscale vor beneficia spaţiile consacrate în găzduirea unor activităţi sportive sau dacă, de mâine încolo, nu vor apărea puzderie de spaţii comerciale cărora patronii vor dori să le nuanţeze destinaţia.

În plus, pe lângă multe astfel de afaceri sportive funcţionează, în general, şi mini-baruri cu sucuri, ceaiuri, suplimente nutritive etc. Primarul Chitic a mai adăugat că scutirile vor fi aplicate doar după verificări temeinice ale celor de la Direcţia de Taxe şi Impozite.

Ca fapt divers, propunem următorul scenariu. Lângă sau în interiorul unei săli de forţă sa a unei piscine funcţionează şi un spaţiu cu destinaţia bar-cafenea. Dacă partea de bar (adică de după tejghea) este evidentă, ce vor face inspectorii Primăriei dacă patronul spaţiului (care poate fi acelaşi cu cel al destinaţiei activităţi sportive) spune că mesele sunt de fapt dedicate practicanţilor de şah? Ba ar putea face și blaturile meselor cu cele 64 de pătrățele ale sportului minții…

În setul de documente conexe proiectului de hotărâre nu există nici un inventar al clădirilor ce ar fi scutite acum și nici un studiu de impact sau o analiză cu privire la minusul adus astfel bugetului local…

Vestea va realiza în zilele următoare votului, o listă cu potențialii beneficiari majori ai Hotărârii care mâine va fi supusă votului din CL, la punctul 12 de pe ordinea de zi.

D.V

Comentarii Facebook

One thought on “Mană cerească: scutire de taxe şi impozite locale pentru clădirile cu activităţi sportive!

 1. sponsorizarea directa a interlopilor . tipic pentru piatra – neamt .
  prin spatii pentru activitati sportive intelegand locurile de adunare ale interlopilor si faunei locale , locuriie unde drogurile si substantele de umflat muschii se consuma cu pumnul , unde inteligentii de parinti isi trimit copii sa devina „sportivi” , lasandu-i pe mana unor interlopi .
  inteligentilor din parchet si politie – locatari , si voi , ai acestor spatii de „sport ” – poate va aplecati spre aceste cuiburi de interlopi care au impanzit orasul .
  pana si salile de sport ale unitatilor de invatamant sunt pe mana acestor infractori . uitati-va cum sunt organizate gruparile infractionale ale „sportivilor ” .
  cam atat va duce capul :” folcloristi” si „sportivi” , pentru Occident , bineinteles .
  de fapt , aveti dreptate : invatamantul dual , cu incadrare directa in piata muncii , dupa „absolvire ” .
  apropo , ce pregatire au „profesorii” de sport si „patronii” acestor locuri de competitie ?

Lasă un răspuns