“Mami, ăsta e Brînzo-mobil?”

DSC_0401

Rulota de campanie a candidatului ecologist William Brînză a atras privirile celor aflaţi, în urmă cu vreo două ore, în zona centrală a municipiului Piatra Neamţ.

Da, celebrul autocar/autobuz de campanie folosit de candidaţii vestici şi, mai nou, şi de cei români a devenit, în cazul ecologistului, o rulotă. Nu din cea ataşabilă unui autoturism ci cu tot cu cabină.

Colantată majoritar într-un verde crud şi în partea de jos cu verde mai închis, rulota e inscripţionată corespunzător şi, lângă sigla PER, transmite şi mesajul “William Brînză, Preşedinte”. Inscripţie care a şi stârnit curiozitatea unui puşti de generală care, probabil pus la punct cu ceea ce înseamnă papa-mobil, a întrebat candid: ““Mami, ăsta e Brînzo-mobil?”.

Păcat totuşi că – în ciuda prenumelui englez al candidatului pentru Preşedinţia României – stafful de campanie sau graficienii sau firma de print nu au auzit încă de fonturile cu diacritice. Pentru că, în fapt, inscripţiile de pe rulotă nu au celebrele sedile pentru ă, î, ş, ţ. Astfel că sloganul scris “Sa le spargem gasca!” poate fi citit şi “Să le spargem gaşca!” dar şi “Să le spargem gâsca!”.

Rămâne de văzut, după această campanie, dacă “Brînzo-mobilul” a trecut cu folos prin Neamţ sau ca… gâsca prin apă…

D. VINCA

Lasă un răspuns