„MAMĂ, te rog, nu mă uita!“ . . .

copiii-plasament
Venirea unui copil pe lume ar trebui să fie cea mai mare binecuvântare pentru oricare familie creștină. Numai că foarte mulți micuți nu apucă să se bucure de căldura căminului părintesc și ajung în grija personalului din centrele de plasament.
Tocmai de aceea, DGASPC Neamț lansează pe parcursul lunii decembrie o nouă campanie, intitulată „Mamă, te rog, nu mă uita!“. De această dată, acțiunea se adresează părinților care „nu-și mai amintesc“ de copiii lăsați în centrele de plasament, uitând să-i mai viziteze cu anii. În ciuda faptului că mulți dintre copii s-au trezit pe lume direct în centre, ei poartă permanent în suflet dorul și speranța că vor fi luați cândva acasă de cei care le-au dat viață. Dacă nu, visează că mama și tata vor veni să-i vadă măcar din când în când, că le vor spune o vorbă bună sau că vor fi mândri de ei. Din păcate, de cele mai multe ori, ochii lor caută zadarnic spre porțile centrelor iar noaptea își înghit lacrimile amare sperând că ziua de mâine le va aduce în prag părinții.
În cadrul acestei campanii, copiii din centrele rezidențiale aflate în subordinea DGASPC Neamț le vor trimite părinților scrisori cu fotografii recente prin care îi vor ruga să vină să-i vadă. Cu toții își pun sufletul pe tavă și nu vor bani sau cadouri, ci le cer mamei și tatei doar să nu-i uite.  Tonul acestei inițiative a fost dat de copiii cu handicap din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Copilul cu Dizabilități Piatra Neamț, aceștia fiind cel mai puțin vizitați de părinți.
Campania noastră își propune să sensibilizeze părinții și să-i determine să înțeleagă că tot ce contează în viață sunt copiii. Ei vor doar dragoste, atenție și încurajări iar când acestea vin de la mamă valorează infinit mai mult. Sper ca părinții să-și amintească cât de mult îi iubesc copiii lor chiar dacă nu le-au fost alături și cum le iartă ei totul. Mi-aș dori ca măcar acum, în prag de Crăciun, familiile să răspundă chemării copiilor și să le facă cel mai frumos dar“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.
În centrele rezidențiale din județul Neamț sunt aproape 400 de copii, majoritatea având părinți sau familii dar care au ajuns în sistemul de protecție din diverse motive. O parte dintre ei păstrează legătura cu familiile, sunt vizitați ori merg acasă în vacanțe. Cei mai mulți însă nu și-au văzut părinții de ani buni iar dorința lor de Crăciun este de a avea, fie și pentru o zi, o mamă.
Cum arată o scrisoare venită din sufletul unui copil care tânjește după atingerea și dragostea mamei, vedeți mai jos . . .

„Dragă mamă,

Mă mai recunoşti? Sunt eu, copilul tău….. Acum sunt mai mare decât mai  văzut ultima oară….Chiar dacă nu stiu să spun poezii  de Crăciun mi-ar placea să îti  zâmbesc, să te strâng în braţe şi să mă uit în ochii tăi…. Aici mie bine, au grijă de mine, dar îmi lipseşti …. eşti PĂRINTELE MEU! Nimic nu se compară cu îmbrăţişarea ta! Te aştept în vizită, pentru că eu te  iubesc !!!!

Cu drag,
Fiica voastră ,
Ana-Maria”    

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns