Majoritatea lui Arsene din CJ, praf și pulbere! Ședință fără cvorum pentru că a lipsit… Președintele!

Update: Din Universul său paralel, Ionel Arsene a făcut o postare pe facebook în care îi ceartă pe consilierii opoziției că au boicotat ședința … pe care a boicotat-o și el. Evident, că în postarea sa, mințind prin omisiune, Arsene nu spune că nici el nu a fost prezent la ședință.

Tabăra majoritară din CJ Neamț a devenit un fel de glumă ieftină, situație demonstrată și azi, la o ședință „de îndată” aruncată în aer pentru că a lipsit un singur ales din coaliția PSD-ALDE, nimeni altul decât președintele Ionel Arsene.

Pe ordinea de zi au fost două proiecte (din nou, cel cu alocarea de bani pentru Gala de K1 și încă unul referitor la Spital). Și pentru cvorumul ședinței dar și pentru fiecare proiect în parte ar fi trebuit 18 consilieri, adică majoritatea simplă de jumătate plus 1 (în actuala configurație, din 35 de consilieri sunt doar 34 cu următoarea distribuție: 16 PSD + 2 ALDE versus 14 PNL + 2 PMP). Cum chiar Arsene a lipsit de la ședință (cu siguranță are treburi mai importante de rezolvat, dacă nu este în județ), majoritarii au avut în loc de 18 aleși doar 17 la ședință. Tabăra Opoziției a lipsit iar motivul invocat e totuși unul de bun simț: <<am primit cu o seară înainte, la ora 21, invitația la ședință pentru a doua zi; noi, consilierii județeni, avem totuși alte locuri de muncă, un program stabilit…>>. Plus că, tot de bun simț este ca o tabăra care se pretinde majoritară să poată trece prin propriul vot măcar proiectele la care nu e nevoie de majoritatea de 2/3…

Chiar să fi fost prezenți la vot consilierii din Opoziție, dacă aceștia ar fi votat IMPOTRIVĂ la vreun proiect (cum deja s-a întâmplat la cel cu Gala), cei de la Putere tot nu puteau asigura majoritatea cu cele 17 voturi ale lor de azi.

Și atunci de ce a mai convocat tabăra lui Arsene ședința, ca să se facă de râs?

Oricum, dacă Președintele CJ va posta pe net vreun mesaj în stilul său caracteristic, probabil vor fi câteva rânduri n care îi va mustra conștiincios pe cei de la Opoziție care nu au fost prezenți la ședința la care a chiulit și el.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns